Παρά τις προσφορές μειωμένη ήταν η επισκεψιμότητα στην αγορά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα εκτιμούν οι έμποροι.

Η κίνηση στα Τρίκαλα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα κατέγραψε πτωτική πορεία καθώς επτά στις δέκα επιχειρήσεις (68%) κατέγραψαν πτώση των πωλήσεων.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ στην ένδυση-υπόδηση οι περισσότερες επιχειρήσεις (72%) σημείωσαν υποχώρηση του κύκλου εργασιών τους σε σχέση με πέρυσι, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος περιορίζεται στις μισές (48%) στα είδη ψυχαγωγίας/ επιμορφωτικά είδη.

Σχεδόν οκτώ στις δέκα (77%) επιχειρήσεις προχώρησαν σε ειδικές προσφορές από την επανέναρξη λειτουργίας τους μετά το “lockdown” έως τις θερινές εκπτώσεις. Οι μικρότερες επιχειρήσεις ήταν αυτές που επλήγησαν σε ισχυρότερο βαθμό.

Τέλος οι επιχειρήσεις διατηρούν σταθερά αρνητική θέση απέναντι στη λειτουργία τις Κυριακές. Η λειτουργία την Κυριακή, 19 Ιουλίου για περισσότερες από της μισές (53%) επιχειρήσεις δεν επηρέασε τον τζίρο της εκπτωτικής περιόδου, ενώ τέσσερις στις δέκα υποστήριξαν ότι τον επηρεάζει αρνητικά.