Τα τελευταία χρόνια τα Τρίκαλα έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο βασικότερος λόγος είναι ο Μύλος των Ξωτικών, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θεματικό πάρκο, στο οποίο κάθε χρόνο γίνονται πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, χοροί και δράσεις με έθιμα από την Ελλάδα.
Τα Τρίκαλα όμως δεν αξίζουν μόνο για αυτό. Η πατρίδα Ασκληπιού, έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτιστικών θησαυρών και μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.
Ανεβαίνοντας ως το Φρούριο, θα δείτε την πανοραμικη θέα, και θα εντυπωσιαστείτε από το επιβλητικό μεσαιωνικό κτίσμα. Στα ανατολικά, θα δείτε το Ρολόι, το οποίο φημίζεται για τα ηλιοβασιλέματά του και την αντοχή του σε σχέση με τις διαδοχικές καταστροφές που το έπληξαν.
Περπατήστε στις συνοικίες με τα αρχοντικά και τις παλιές εκκλησίες. Από τα Τρίκαλα δε λείπει τίποτα. Έχουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω του Ασκληπιείου, έχουν το βιομηχανικό μνημείο του Πάρκου και του Μύλου Ματσοπούλου,που είναι το πρώτο αλευροποιείο και μακαρονοποιείο της Ελλάδας, και έχουν και το Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό από τα 78 τεμένη επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στο χρόνο.

H πεζοδρομημένη Γέφυρα, αποτελεί σημείο αναφοράς των Τρικάλων και τους δίνει μια ατμόσφαιρα Ευρωπαϊκής πόλης. Η «πράσινη ζούγκλα» στο λόφο του Προφήτη Ηλία, Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η «πράσινη ζούγκλα» του Προφήτη Ηλία, κι ακριβώς δίπλα είναι ο ζωολογικός κήπος.
Σε πολύ κοντινές αποστάσεις βρίσκεται η Ελάτη και το Περτούλι, αλλά και τα Μετέωρα και η Καλαμπάκα, τα οποία είναι ιδανικοί προορισμοί τόσο λόγω του εντυπωσιακού τοπίου με τη βαθιά θρησκευτική παράδοση, όσο και για το χιονοδρομικό κέντρο και τα γραφικά χωριουδάκια.

jenny.gr