Με επιστολή τους προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Σύλλογοι Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας ζητούν την άμεση επανέναρξη των δρομολογίων της αμαξοστοιχίας 884/885, από και προς Αθήνα. 

Πρόκειται για το απευθείας δρομολόγιο του τρένου από Καλαμπάκα προς την πρωτεύουσα και αντίστροφα, που έχει σταματήσει εδώ και μερικούς μήνες, όταν αντικαταστάθηκε από ένα άλλο με ανταπόκριση στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου. 

Παρόμοιο αίτημα εκφράζεται και για την συγκοινωνία με την Θεσσαλονίκη για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. 

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια τόσο τα Τρίκαλα όσο και γενικότερα η Δυτική Θεσσαλία φαντάζουν απομονωμένα, αφού τα δρομολόγια των τρένων είναι ελάχιστα, μόλις ένα καθημερινά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα την προβληματική συγκοινωνία που αποτρέπει, τελικώς, το επιβατικό κοινό αφού δεν εξυπηρετείται λόγω των περιορισμένων επιλογών. 

Στην επιστολή τους η Φίλοι Σιδηροδρόμου αναφέρουν τα εξής: 

"Όπως σας είναι γνωστό τους τελευταίους μήνες η δυτική Θεσσαλία εξυπηρετείται καθημερινά από ένα και μοναδικό ανταποκρινόμενο δρομολόγια στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου. 

Το γεγονός αυτό προκαλεί συνωστισμό επιβατών με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο διασποράς της πανδημίας. Επίσης πολλές φορές δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο μοναδικό ανταποκρινόμενο δρομολόγιο IC 52/57. 

Ενόψει λοιπόν του Πάσχα θεωρούμε επιβεβλημένη την επανέναρξη του δρομολογίου 884/885 για την άνετη και ασφαλή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της περιοχής μας. 

Για την βελτίωση της συγκοινωνίας με την Θεσσαλονίκη, για άλλη μια φορά ζητούμε όταν επαναδρομολογηθεί το IC 51,η ανταπόκριση το πρωί να γίνεται με αμαξοστοιχία AEG, η οποία να συνεχίζει ως 590 για την Θεσσαλονίκη και να επιστρέφει ως 591 το απόγευμα ανταποκρινόμενη και με δρομολόγιο από Αθήνα". 

trikalaenimerosi.gr