Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή των Σωματείων και Συλλόγων του Νομού Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Όπως τονίστηκε, ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς, αποκτά ιδιαίτερο νόημα ενόψει της κατάθεσης του εργασιακού νομοσχεδίου που μεταξύ των άλλων καταργεί το 8ωρο, αυξάνει το ετήσιο όριο υπερωριακής απασχόλησης, νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες, μειώνει τους μισθούς, καθιερώνει τις ατομικές συμβάσεις, απελευθερώνει τις καταχρηστικές απολύσεις, περιορίζει συνδικαλιστικές ελευθερίες, και ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Λιατίφης, Πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων, ενώ αγωνιστικούς χαιρετισμούς απηύθυναν η Εύα Πατρίκαλου, μέλος της ΟΕΝΓΕ, η Ουρανία Παπαζεύκου, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΜΕΤ και ο Γιώργος Τσιάκαλος, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Τρικάλων.

Ο Γιώργος Λιατίφης ανέλυσε το νόημα του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς και αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής μας και τις διεκδικήσεις τονίζοντας πως το αιτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά.

Να σημειωθεί ότι το παρών στην κεντρική πλατεία έδωσαν σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και πολλοί άλλοι.

Την συγκέντρωση «έντυσε» μουσικά το παράρτημα Τρικάλων των μουσικών που παρουσίασαν ένα μουσικό αφιέρωμα για την εργατική Πρωτομαγιά.

Ακολούθησε πορεία με συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την Αστυνομία να ρυθμίζει την κυκλοφορία για την ασφαλή διέλευση των απεργών, μέχρι την επιστροφή τους στην κεντρική πλατεία.

trikalafocus.gr