Το δεύτερο δωρεάν self test πρέπει να κάνουν οι μαθητές Λυκείου και οι καθηγητές των Τρικάλων, προκειμένου αύριο το πρωί να έχουν μαζί τους την βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Τo self-test είναι υποχρεωτικό σε όλα τα Λύκεια όχι μόνο για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), όπως και τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού.

Στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων που είναι επίσης ανοιχτές, το self-test είναι υποχρεωτικό για τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Για τους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το self-test συνιστάται να διενεργείται εφόσον είναι συμβατό με το βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή και της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης του μαθητή.

Από τα φαρμακεία των Τρικάλων οι δικαιούχοι μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο τεστ, ένα για την αυριανή ημέρα, Πέμπτη 15/4 και ένα για τη Δευτέρα 19/4, με την ίδια διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα.

Για την προμήθεια των self tests, όπως είναι ήδη γνωστό, απαιτείται ο αριθμός ΑΜΚΑ και ένα μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ).

Ωστόσο, αν κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε μία από τις τρεις δομές που λειτουργούν στην Π.Ε. Τρικάλων και είναι: 

1. ΣΜΥ Στρατόπεδο «Καβράκου», Β. Τσιτσάνη 63, Τρίκαλα από τις 9:00 - 15:00

2. Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, από τις 12:00 – 15:00

3. Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, από τις 12:00 – 15:00

Κατά την διαδικασία των self tests της πρώτης ημέρας επαναλειτουργίας των Λυκείων στην Π.Ε. Τρικάλων, την Δευτέρα 12 Απριλίου, καταγράφηκε μόλις 1 θετικό αποτέλεσμα στον κορωνοϊό σε σύνολο περίπου 2.000 μαθητών Λυκείου, που φοιτούν στα σχολεία της περιοχής. 

trikalaenimerosi.gr