Ξεκίνησε η διάθεση των self tests αντιγόνου Sars-Cov-2 προς μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία της Π.Ε. Τρικάλων. 

Εχθές, Τετάρτη, οι φαρμακοποιοί παρέλαβαν τις πρώτες ποσότητες των tests, που αντιστοιχούν σε 75 συσκευασίες σε κάθε φαρμακείο και από σήμερα η πλατφόρμα self-testing.gov.gr τέθηκε σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων. 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και άλλες ποσότητες self tests στα φαρμακεία των Τρικάλων. 

Οι μαθητές Λυκείου και οι καθηγητές μπορούν να παραλάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία όλου του νομού τα tests, απαραιτήτως με το ΑΜΚΑ τους και ένα στοιχείο ταυτότητας. 

Όπως επισημαίνεται από τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου και τις Κυριακής (καθώς το Σάββατο και την Κυριακή δε θα υπάρχει δυνατότητα ανατροφοδότησης), μαθητές, καθηγητές ή οι οικείοι τους καλούνται να να παραλάβουν τα test σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.  

Κάθε δικαιούχος μπορεί να παραλάβει ένα test.

Μαζί με το test ο δικαιούχος παραλαμβάνει και έγγραφο με οδηγίες ενώ μπορεί να παρακολουθήσει το σχετικό video στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα παραμένει κλειδωμένη για ΑΜΚΑ που σε αυτή τη φάση δεν δικαιούνται test, γι΄αυτόν τον λόγο οι φαρμακοποιοί κάνουν έκκληση στους πολίτες που δεν ανήκουν στην κατηγορία που έχει προβλεφθεί να παραλάβει test αυτή τη στιγμή, να μην προσέρχονται στα φαρμακεία προς αποφυγή συνωστισμού.

Βάσει της Ισχύουσας Νομοθεσίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διενέργεια Self & Rapid tests στα φαρμακεία μέσα στα οποία εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί αριθμού εισερχομένων ατόμων και η τήρηση αποστάσεων.

Τέλος, όπως τονίζουν για την καλύτερη λειτουργία των φαρμακείων "παρακαλούμε για την κατανόηση σας στο έργο μας, καθώς συνεχίζουμε να είμαστε επιφορτισμένοι με τη συνήθη ροή των ασθενών για φάρμακα και τις διαδικασίες που αφορούν τον προγραμματισμό εμβολιασμού COVID-19.

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας".

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr