Τ΄Αη Γιαννιού σήμερα, ημέρα γιορτής αλλά ταυτοχρόνως και λήξης της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. 

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια από απόψε το βράδυ δεν θα φωτίζουν την πόλη και τις βεράντες των σπιτιών και το χριστουγεννιάτικο δέντρο με όλες τις πολύχρωμες μπάλες του, θα πάρει ξανά την θέση του στο πατάρι. 

Από το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν τα συνεργεία του Δήμου να ξεστολίζουν την πόλη, αποκαθηλώνοντας τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. 

Στην οδό Όθωνος όπως και στην Μαρκίνα, απέναντι από το Μουσείο Τσιτσάνη, οι υπάλληλοι με προσοχή έβγαλαν από τους μεγάλους στύλους φωτισμού των δρόμων τους φωτοσωλήνες, για να ολοκληρωθεί σιγά - σιγά η επιχείρηση ξεστολίσματος ολόκληρης της πόλης. 

Φέτος, λόγω κορωνοϊού, ο Δήμος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον χριστουγεννιάτικο στολισμό, ιδιαίτερα του κέντρου των Τρικάλων, θέλοντας να δημιουργήσει μια περισσότερο εορταστική και χαρούμενη εικόνα στην πόλη. 

Μάλιστα, οι εντυπωσιακοί καρυοθραύστες, που άλλοτε αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν του Μύλου των Ξωτικών, μεταφέρθηκαν στα πιο κεντρικά σημεία των Τρικάλων, αφού φέτος αποτέλεσαν τα μεγάλα θύματα της πανδημίας όπως και η διοργάνωση του πιο δημοφιλούς χριστουγεννιάτικου πάρκου. 

Και του χρόνου!  

trikalaenimerosi.gr