Ξεκινούν την Δευτέρα 29 Ιούνη, για πέμπτη συνεχή χρονιά, οι δωρεάν προβολές του θερινού σινεμά που διοργανώνει το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ στο θεατράκι του Ληθαίου (όπισθεν Μουσείου Τσιτσάνη & Κουρσούμ Τζαμί).

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης και επιδιώκει , τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, να δημιουργήσει μία ανάσα χαράς και πολιτισμού, να δώσει ευκαιρία ψυχαγωγίας, σε μία περίοδο που ο λαός ξανακαλείται να πληρώσει  το λογαριασμό της νέας κρίσης του συστήματος.

Είναι το ίδιο σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, που στρέφεται εχθρικά ενάντια στην τέχνη εμπορευματοποιώντας την όλο και περισσότερο , που στερεί την πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ποιοτική ψυχαγωγία, στην αναψυχή και τις διακοπές , που εκθέτει το λαό σε πανδημίες.

Κόντρα ,λοιπόν, στο σύστημα και τις πολιτικές του που μετατρέπουν  την ανθρώπινη δημιουργία , τα κοινωνικά αγαθά και  τα δικαιώματα των νέων σε πανάκριβο εμπόρευμα , δίνουμε ένα νέο αναζωογονητικό αέρα στην επαφή των νέων με τον πολιτισμό και την πολιτική σκέψη.

Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος επιλέχτηκαν με αφορμή τόσο την προβολή ποιοτικού κινηματογράφου, όσο και με βάση τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, και ακουμπάνε σε ποικιλία  θεμάτων, όπως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι αγεφύρωτες αντιθέσεις που δημιουργεί το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, η ασταμάτητη πάλη ενάντια στις ταξικές διαφορές, ο αγώνας για να επικρατήσει το  δίκιο,  η συλλογική αγωνιστική στάση ζωής, ενώ η εναλλαγή μορφών είναι μεγάλη  από κοινωνικό δράμα, μέχρι παιδική ταινία.

Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου, και θα συνεχιστούν την Πέμπτη 2 Ιούλη , τη Δευτέρα 6 Ιούλη , την Πέμπτη 9 Ιούλη  και τέλος τη  Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Έναρξη προβολών στις 21.30 , με ελεύθερη είσοδο στο θεατράκι του Ληθαίου".