Μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες ξεκινά από την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στα Τρίκαλα με πάρα πολλή ζέστη κάθε ημέρα. 

Ο νέος μήνας, ακολουθώντας τα βήματα του Ιουλίου, θα συνεχίσει να είναι πολύ ζεστός και σχεδόν άνομβρος, σύμφωνα με την μηνιαία πρόγνωση του meteo.gr. 

Καθώς ο καύσωνας βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα στην κορύφωσή του, η θερμοκρασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στα ύψη, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr στα Τρίκαλα ο υδράργυρος από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 5 Αυγούστου θα ανεβαίνει καθημερινά μέχρι τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες τιμές θα είναι στους 25 βαθμούς νωρίς το πρωί, ενώ ακόμη και τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 30 βαθμούς, αφού οι μέγιστες τιμές από το μεσημέρι θα παραμένουν έως το απόγευμα στα ίδια επίπεδα.

Οι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα είναι εξασθενημένοι σχεδόν καθημερινά, με διαστήματα άπνοιας που εντείνει την δυσφορία. 

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, μικρή αλλαγή προβλέπεται από την Παρασκευή 6 Αυγούστου με πτώση της θερμοκρασίας, που θα πέσει οριακά κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

trikalaenimerosi.gr