Δύσκολο προβλέπεται το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα, με την θερμοκρασία να εξακολουθεί να είναι στα ύψη. 

Η τελευταία ημέρα του Ιουλίου και η πρώτη του Αυγούστου βρίσκονται εν μέσω του ισχυρού καύσωνα, με τον υδράργυρο να παραμένει σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. 

Και τις δύο ημέρες η ζέστη θα είναι έντονη από το πρωί, αφού το θερμόμετρο θα φτάσει τους 30 και 31 βαθμούς από τις 9π.μ., εξαιτίας των υψηλών ελάχιστων τιμών της θερμοκρασίας, που θα βρίσκονται καθόλη την διάρκεια του καύσωνα λίγο κάτω από τους 30 βαθμούς, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας. 

Το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα, το διήμερο του Σαββάτου και της Κυριακής, η θερμοκρασία στα Τρίκαλα θα φτάσει τους 40 έως 41 βαθμούς Κελσίου, με πολλές πιθανότητες όμως περαιτέρω ανόδου της. 

Ωστόσο, η συνέχεια θα είναι ακόμη δυσκολότερη καθώς ο καύσωνας "αγριεύει" και παραμένει μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας. 

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά και κατά τόπους στη Θεσσαλία με πολλές πιθανότητες θα ξεπεράσει τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. 

Το που θα φτάσει θα το δούμε το Σαββατοκύριακο, όπου θα γίνουμε συγκεκριμένοι με αναφορά στις τιμές που συγκεντρώνουν σημαντικά ποσοστά επιτυχίας, όπως σημειώνει ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Όπως φαίνεται στο παραπάνω γράφημα του skaikairos.gr, μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου ο υδράργυρος δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς, αφού, όπως μας έχουν προετοιμάσει οι μετεωρολόγοι, ο συγκεκριμένος καύσωνας θα έχει μεγάλη διάρκεια και ένταση.

trikalaenimerosi.gr