597 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Π.Ε. Τρικάλων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την 1η έως και σήμερα 22 Νοεμβρίου. 

Αριθμός πολύ μεγάλος, που αν συγκριθεί με την πορεία του κορωνοϊού στην περιοχή κατά το προηγούμενο διάστημα σοκάρει, αφού συγκριτικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών covid-19 του Οκτωβρίου που ήταν 210, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί κι ενώ απομένουν ακόμη 8 ημέρες μέχρι να τελειώσει ο Νοέμβριος. 

Χαρακτηριστικό της κακής και πολύ ανησυχητικής πορείας της πανδημίας στα Τρίκαλα αποτελεί το γεγονός των πολλών ασθενών, πάνω από 60, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, με τα 10 κρεβάτια της ΜΕΘ να είναι γεμάτα. 

Η αλήθεια είναι πως ουδέποτε η εικόνα των Τρικάλων ήταν καλή και ικανοποιητική στο τοπίο της ημέρησιας καταγραφής νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία παραμένουν σταθερά σε διψήφιο αριθμό, παρά την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων από τις 26 Σεπτεμβρίου. Απλώς, ο σχετικά μικρός αριθμός τους σε σχέση με το σύνολο των κρουσμάτων πανελλαδικά ή και με εκείνο των όμορων νομών, παρουσιάζει μια εντελώς εσφαλμένη πραγματικότητα, ξεγελώντας τον κόσμο που πιστεύει πως όλα είναι υπό έλεγχο. 

Προφανώς, κάτι συμβαίνει στα Τρίκαλα!

Διότι, 15 ημέρες μετά το κλείσιμο της εστίασης και υπό καθεστώς lockdown δεν είναι δυνατόν τα κρούσματα όχι μόνο να μην μειώνονται, αλλά να εκτοξεύονται με τα 80 που έγιναν γνωστά σήμερα. 

Προφανώς, κάπου υπάρχει σοβαρό έλλειμα ευθύνης τόσο στις πράξεις όσο και στην νοοτροπία. Κι επειδή μιλάμε συνεχώς για τους ψεκασμένους, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτοί!

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που γίναμε γνώστες με ανεπίσημο τρόπο, όμως, περιπτώσεων κορωνοϊού σε χώρους εργασίας του Δημοσίου χωρίς ωστόσο να υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση, η οποία στην ουσία αφορά στην μετέπειτα λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου π.χ. κλείσιμο κάποιας υπηρεσίας με την απαραίτητη απολύμανση που αποσκοπεί στην ασφάλεια των υπολοίπων εργαζομένων. 

Γεγονός που δημιουργεί πολύ άσχημη εντύπωση, όταν κάποιοι άλλοι που κατέχουν τις ίδιες θέσεις και τα ίδια αξιώματα γνωστοποιούν τα πάντα και με λεπτομέρειες. 

Επιπλέον, από σήμερα μάθαμε πως στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας υπάρχουν πολλά κρούσματα κορωνοϊού και αυτό διότι ο Διευθυντής του Ακτινολογικού του Νοσοκομείου Τρικάλων θεώρησε σωστό να δημοσιοποιήσει ένα τόσο σημαντικό στοιχείο για όλους μας, που αντικατοπτρίζει μια δυσάρεστη και ανησυχητική πραγματικότητα κι όχι για να πλήξει την Ορθοδοξία. 

Μακάρι, τα σημερινά 80 κρούσματα να είναι τα τελευταία, αλλά μάλλον δεν θα είναι! 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr