Με την συμμετοχή περισσότερων από 300 συνέδρων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 ως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Αμαρουσίου, ένα τριήμερο αφιερωμένο στους στόχους και το έργο του Ελληνικού Οδηγισμού.
Πρόκειται για το 12ο Συνέδριο Αρχηγών Όλων των Κλάδων και το 28ο Συνέδριο Εφόρων και Μελών Τοπικών Συμβουλίων, που τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, και στα οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από 57 Τοπικά Τμήματα του ΣΕΟ από όλη την Ελλάδα.
Την έναρξη των παράλληλων συνεδρίων κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης. Παραβέθηκε η κ. Ρένα Χαλιώτη Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου. κ. Μαρία Στρατηγάκη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων ήταν εισηγήτρια του Συνεδρίου Εφόρων και Μελών.
Τα συνέδρια διεξήχθηκαν παρουσία της Προέδρου του ΔΣ. Του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κ. Λένας Λεβίδη, της Γενικής Εφόρου κ. Τόνιας Ζώτου , των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Εφόρων των 4 Κλάδων του Σώματος.
Οι συμμετέχοντες σε αυτά, ενήλικα Στελέχη όλων των βαθμίδων, που αφιερώνουν χρόνο και ψυχή στη στήριξη του παιδαγωγικού προγράμματος του Οδηγισμού, συζήτησαν θέματα, απόψεις και προτάσεις που αφορούν το Όραμα και τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, δηλαδή την ενεργή και πρωτοπόρα συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Φυσικά το Τοπικό Τμήμα Τρικάλων δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει και σε αυτή την διοργάνωση και έτσι πήρε μέρος με δέκα στελέχη, αρχηγούς ομάδων και την Έφορό του. Ήταν ένα τριήμερο, δράσης,αποφάσεων, προβληματισμού και εμπειριών.