Επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 891/564 στο τμήμα Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα και 882, 883, 886, 887 και 888 στο τμήμα Παλαιοφάσραλος – Καλαμπάκα και αντίστροφα, ενώ ταυτοχρόνως παύει η κυκλοφορία των λεωφορείων στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Μετά τις απανωτές αλλαγές στον προγραμματισμό των δρομολογίων της από Τρίκαλα προς Αθήνα και αντίστροφα, με την αναστολή αμαξοστοιχιών και την κυκλοφορία στην θέση τους λεωφορείων, με τις μεγάλες και δικαιολογημένες αντιδράσεις που προκάλεσαν, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει σήμερα τον προγραμματισμό της σχετικά με τα δρομολόγια που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της Δυτικής Θεσσαλίας. 

Έτσι, από αύριο, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 οι επιβάτες του τρένου από Τρίκαλα και Καλαμπάκα με προορισμό την Αθήνα θα έχουν τις εξής επιλογές: 

Αντιστρόφως, από Αθήνα με προορισμό τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα: 

Επιπλέον, από την Παρασκευή 23.07.2021 και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θεσσαλίας, επανακυκλοφορούν αμαξοστοιχίες και επιπλέον τίθενται σε κυκλοφορία νέα δρομολόγια στο τμήμα Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα και αντίστροφα.

Ειδικότερα, από τις 23.07.2021 θα κυκλοφορούν οι νέες αμαξοστοιχίες : 

α) 1561, από τη Λάρισα με ώρα αναχώρησης στις 07:45 και άφιξη στον Παλαιοφάρσαλο στις 08.09.

β) 1562, από τον Παλαιοφάρσαλο με ώρα αναχώρησης στις 14:11 και άφιξη στη Λάρισα στις 14:35.

ενώ επανακυκλοφορεί η αμαξοστοιχία 563 στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα.

Έτσι, λοιπόν, παραμένει το απευθείας δρομολόγιο από και προς Αθήνα ενώ προστίθενται και δρομολόγια που ανταποκρίνονται με τις αμαξοστοιχίες Intercity στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου. 


Ωστόσο, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής επίσημο σχεδιασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια του τρένου στην Δυτική Θεσσαλία από και προς Αθήνα, από την 1η Αυγούστου θα υπάρξουν και πάλι αλλαγές, αφού θα υπάρχει μόνο το απευθείας δρομολόγιο από και προς την πρωτεύουσα, 883/884 και τίποτα άλλο! 

Εν αναμονή, λοιπόν, των νέων εξελίξεων και ανακοινώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα μελλοντικά της σιδηροδρομικά σχέδια, με τα οποία κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει από τα Τρίκαλα μέχρι την Αθήνα, πότε μπορεί να το κάνει και με ποιον τρόπο!

trikalaenimerosi.gr