Πώς αλλιώς θα άρχιζε ένα τουρνουά μπάσκετ μέσα σε ένα σχολείο Φυλακών;
Με τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των μαθητών από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Προπονητικής κ. Βασίλη Γεροδήμο, του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων).
Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στο χώρο του σχολείου κατά την οποία κηρύχτηκε και επίσημα η έναρξη του Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3x3 που θα γίνει σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Στα πλαίσια της συνεργασίας μας δύο φοιτητές της ειδικότητας Καλαθοσφαίρισης, o Θεοδώρου Αλέξιος και ο Κατωμέρης Γρηγόριος, θα προπονούν τους εκπαιδευόμενους έτσι ώστε να είναι πανέτοιμοι για τους προκριματικούς της 1ης Φάσης του Τουρνουά.
Υπήρξε ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την Άσκηση, τη Διατροφή και την Υγεία από τον κ. Γεροδήμο. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα αφού καθήλωσαν το κοινό το οποίο στο τέλος βομβάρδισε τον εισηγητή με ερωτήσεις. Οι εντυπώσεις όλων θετικές και έντονο το αίτημα των μαθητών για επανάληψη τέτοιου είδους δράσεων.
«Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Γεροδήμο διότι από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας ήταν πολύ υποστηρικτικός, άμεσος και αποτελεσματικός» αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ζιώγκου.