Ολοκληρώθηκαν στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Το σχολείο σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό έδειξε  στους μαθητές/τριες μεθόδους και τεχνικές που εφαρμόζονται προκειμένου να μειωθεί ο πόνος ενός  θύματος και να διατηρηθεί ένα τραύμα σταθερό, αποκλείοντας όσο το δυνατόν γίνεται την επιδείνωσή του. Η κ. Γιοβανοπούλου Ελένη, εκπαιδεύτρια Α΄Βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού, ανέλαβε τον κύκλο των μαθημάτων.
Η φετινή ενημέρωση ήταν αφιερωμένη στην ΚΑΡΠΑ. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) ονομάζεται η τεχνική η οποία αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και διασωστικές αναπνοές. Εφαρμόζουμε την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), εφόσον διαπιστώσουμε ότι ένα θύμα δεν αναπνέει, προκειμένου να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό του οξυγονωμένο. Είναι γνωστή επίσης και ως «το φιλί της ζωής».


H ΚΑΡΠΑ σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς ως βασική και πολύτιμη δεξιότητα ζωής. Εκπαιδεύοντας τους μαθητές στην ΚΑΡΠΑ σε νεαρή ηλικία, είναι όπως μαθαίνουν να κολυμπούν ή να οδηγούν ποδήλατο: τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν ποτέ, πώς μπορούν να σώσουν μια ζωή. Μαθαίνοντας ΚΑΡΠΑ τα παιδιά μαθαίνουν να βοηθούν τους άλλους και να αναπτύσσουν  το αίσθημα της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της κοινωνικής ευθύνης.
Το Σχολείο ευχαριστεί τον Ερυθρό Σταυρό Τρικάλων  και την κ. Γιοβανοπούλου για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές/τριές μας να ενημερωθούν και εκπαιδευτούν σε ένα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον θέμα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την σελίδα του Σχολείου: https://5gymtrik.wordpress.com/