Στον ιερό ναό της αγίας Παρασκευής στα Τρίκαλα τελέστηκε σήμερα το πρωί μέσα σε κλίμα συγκίνησης το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού αρχιμανδρίτη κυρού Διονυσίου Χουρμουζιάδη σαράντα ημέρες μετά την εκδημία του.

Προηγήθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» αρχιμανδρίτη Αστέριο Χατζηνικολάου, τον ιεροκήρυκα της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα και πλειάδα κληρικών.

“Ο π. Διονύσιος μας δίδαξε ανώτερες αρετές και διαχρονικές αξίες ώστε για όλους μας να αποτελούν έναν πνευματικό φάρο στη ζωή μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Χρυσόστομος μιλώντας για την προσωπικότητα του κυρού Διονυσίου ο οποίος κήρυξε στη μητρόπολη Τρίκκης για περισσότερα από τριάντα χρόνια και πρόσθεσε πως “ο Θεός μας τον χάρισε και τον είχαμε κοντά μας για τόσες δεκαετίες. Τώρα πλέον θα ιερουργεί στο υπερουράνιο θυσιαστήριο με τον μακαριστό γέροντα μητροπολίτη Αλέξιο από τον οποίο έλαβε και τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Από τη μεριά του, ο π. Αστέριος, σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του μακαριστού ιερομονάχου σημείωσε πως “υπήρξε ένας άνθρωπος αγνός, καθαρός και ένα διαμάντι όπως έλεγε και ο αείμνηστος μητροπολίτης Αλέξιος που τον χειροτόνησε”, συμπληρώνοντας συγχρόνως πως “εργάστηκε με αυταπάρνηση και πολλές θυσίες μέχρι το τέλος της ζωής του βρισκόμενος στην έπαλξη του καθήκοντος και στο χρέος της διακονίας των ψυχών”.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», τόνισε πως “υπήρξε ο πνευματικός, ο δάσκαλος, ο κήρυκας, ο καθοδηγός, γεμάτος αυταπάρνηση και πνεύμα θυσίας”, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως “εμείς σήμερα διδασκόμαστε από το παράδειγμά του γιατί σε όλα τα χρόνια της ζωής του ήταν σε μια συμπόρευση με τον Κύριο προς το πάθος και την ανάσταση. Έτσι έζησε και έτσι πέθανε ο μακαριστός Διονύσιος”, κατέληξε ο π. Αστέριος.

Στο τέλος, ο κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους ιερείς που προσήλθαν από διάφορες μητροπόλεις για να συμπροσευχηθούν όλοι μαζί για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου αρχιμανδρίτη.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης