Φοιτητές από 25 χώρες του κόσμου και 12 διδάσκοντες από την Ευρώπη και τον Καναδά θα φιλοξενήσει το ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένα διεθνές πρόγραμμα. Συγκεκριμένα οι φοιτητές προέρχονται από Αργεντινή, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία-ΗΠΑ, Γαλλία, Γουατεμάλα, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λίβανος, Μεξικό, Ολλανδία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Σουηδία.
Ειδικότερα, για πέμπτη χρονιά το 6ήμερο Εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία της 'Ασκησης και του Αθλητισμού θα διεξαχθεί στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ στα Τρίκαλα. Πρόκειται, όπως ανακοινώθηκε, για ένα ιστορικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1996 σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα του δικτύου πανεπιστημίων με ειδικούς στην Αθλητική ψυχολογία. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα δίκτυα προγραμμάτων σπουδών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Το πρώτο εντατικό πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στο Leuven του Βελγίου το 1996, ακολουθούμενο από τη διοργάνωση σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.
Το επίπεδο ικανοποίησης από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι πάντα πολύ υψηλό και αυτό είναι που διατηρεί ζωντανό αυτό το ιστορικό πρόγραμμα για περισσότερα από 20 συνεχή χρόνια, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Παπαϊωάννου.
Από την 1996 και μέχρι το 2014, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλυπτε σημαντικό μέρος του κόστους αυτού του προγράμματος. Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά που η οργάνωση αυτού του εντατικού μαθήματος είναι απόλυτα αυτοχρηματοδοτούμενη από τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια του δικτύου. Από την πρώτη φορά που διοργανώθηκε το εντατικό πρόγραμμα το 1996 κάποιοι από τους φοιτητές του είναι πλέον καθηγητές πανεπιστημίων που διδάσκουν τώρα οι ίδιοι στο ίδιο πρόγραμμα, καταλήγει ο κοσμήτορας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)