Συλλαλητήριο ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα ,που ήδη ξεδιπλώνονται  με τα προαπαιτούμενα της 3ης «αξιολόγησης», διοργάνωσαν τα ταξικά σωματεία στα Τρίκαλα μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "ήταν  ένα μήνυμα αγωνιστικής απάντησης στο νέο κύμα της αντιλαϊκής επίθεσης που ήδη ξεδιπλώνεται σε μια σειρά από μέτωπα, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα που δρομολογούνται από την κυβέρνηση και το κουαρτέτο κατά παραγγελία του κεφαλαίου.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων χαιρετισμό απηύθυνε ,εκ μέρους  της επιτροπής αγώνα αυταπασχολούμενων και μικρομεσαίων ΕΒΕ λογιστών ο Γιάννης Αρμάγος , ο οποίος αναφερόμενος στο εν εξελίξει κύμα πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας τόνισε:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των τραπεζιτών προχώρα στην ένταση της καταστολής για την διευκόλυνση των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία. Έχουν σκοπό να “βοηθήσουν” τους “υγιείς επιχειρηματίες” που θέλουν να “επενδύσουν” στη χώρα κάνοντας πλιάτσικο στο βιός του λαού.
Η αποφάσισε  για ένταση της καταστολής, ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής στα ειρηνοδικεία και η αυτεπάγγελτη δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, είναι μέτρα πρόκληση και έχουν ευρύτερες προεκτάσεις καταστολής εργατικών κινητοποιήσεων.
Τα μέτρα που φέρνει η τρίτη αξιολόγηση ξετυλίγονται ένα, ένα και δείχνουν τη στόχευσή τους που είναι να μπει το λαϊκό κίνημα στο γύψο, να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στους χώρους εργασίας, να μην τολμάνε οι εργάτες να διεκδικούν τα αυτονόητα. Αυτή είναι η “δίκαιη” ανάπτυξη. Δεμένη χειροπόδαρα ο λαός  να δουλεύει για να παράγει όλο τον πλούτο και να μην μπορεί να ανασάνει .
Καλούμε τα συνδικάτα, τις λαϊκές Επιτροπές, στην πρόκληση της κυβέρνησης να απαντήσουν, με ένταση της πάλης για την προστασία του λαού από το πλιάτσικο που ετοιμάζουν κυβέρνηση, τραπεζίτες και ξένα funds, στο μόχθο και τον κόπο του λαού να αποκτήσει ένα κεραμίδι.
Κανένας μόνος του και στη “δίκαιη” ανάπτυξη. Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη»
Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από  το Γιώργο Λιατίφη , μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον κλάδο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών ο οποίος τόνισε:
Διαδηλώνουμε και επιστρέφουμε κατάμουτρα στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της τα αντιλαϊκά τους νομοσχέδια και μέτρα!  Αρνούμαστε την άθλια ζωή που μας επιφυλάσσουν! Ας το πάρουν χαμπάρι "σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε"!
Είμαστε εδώ στο δρόμο του αγώνα, αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε τα εγκλήματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας και πως είναι αναγκαία και  αναπόφευκτα.
Αναγκαίος και αναπόφευκτος είναι ο δρόμος του αγώνα για να ξεμπερδέψουμε μια για πάντα με δαύτους.
Να ξεμπερδέψουμε με τη σαπίλα και τα παράσιτα της κοινωνίας, με αυτούς που καθημερινά μας πίνουν το αίμα, μας πνίγουν στα χρέη, στην ανεργία και στα προβλήματα.
Ήδη έχουμε αποφασίσει ,τα ταξικά εργατικά σωματεία του νομού μας, την κήρυξη 24ωρης Πανεργατικής απεργίας, όταν θα φέρουν στη Βουλή το ν/σ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και το απεργοκτόνο ν/σ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής τους, οργώνοντας την επιτυχία της.
Απαιτούμε και παλεύουμε για:
•    Άμεσα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό,
•    Κάτω τα χέρια απ’  το Απεργιακό Δικαίωμα.
•    Απαγόρευση πλειστηριασμών για τα σπίτια των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
Ούτε πόντο πίσω δεν κάνουμε απ’ αυτά τα αιτήματα!
Δεν παραιτούμαστε από τις ανάγκες μας, δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη για να συνυπάρξουμε με τα καπιταλιστικά συμφέροντα, για να ξεπεραστεί η κρίση για λογαριασμό και σε όφελος της πλουτοκρατίας.
Ξέρουμε τις δυσκολίες αυτού του αγώνα, όμως δεν πρόκειται να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας στο όνομα μιας ανάπτυξης που θα χτιστεί πάνω στα συντρίμμια και στα αποκαΐδια των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με πολιτικές που μοιράζουν τη φτώχεια και την ανεργία.
Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο τον οργανώνουμε, τον σχεδιάζουμε μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Είναι αγώνας που θα τον πάμε μέχρι τέλους, μέχρι εκεί που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας!»
Το συλλαλητήριο συνεχίστηκε με δυναμική πορεία στο κέντρο των Τρικάλων με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως:  «Τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστέ, φέρνουν νέα μέτρα - τσακίζουν τις ζωές», «Κανείς συμβιβασμός με τις περικοπές, αυξήσεις στους μισθούς - συμβάσεις κλαδικές» και «Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών, αυτή 'ναι η απάντηση των εργατών»,  εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που θα φέρει άμεσα η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνονται στο «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης», της 3ης αξιολόγησης, αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018".