Τον Ιούνιο μέλη του Σωματείου Γαλακτοζαχαροπλαστών Tρικάλων βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης «PastrytechniquesinAnatoliancuisine».

Το πρόγραμμα κατάρτισης πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του ERASMUS+ και κύριος στόχος του σχεδίου ήταν η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση μελών του Σωματείου στην παρασκευή αρτοπαρασκευασμάτων και γλυκισμάτων της οθωμανικής και τούρκικης κουζίνας.
Η κατάρτιση αφορούσε σε θεωρητική κατάρτιση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου KadirHas στο Cibali της Κωνσταντινούπολης και σε επισκέψεις κατάρτισης και ενημέρωσης σε φημισμένα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής της περιοχής.

Οι δέκα συμμετέχοντες στην κινητικότητα επισκέφτηκαν τα εξής εργαστήρια: Güllüoğlu, SarayMuhallebicisi, EKSMUTFAKAkademisi,Tarihitasfirin.

Πέρα από την παρατήρηση των διαδικασιών παραγωγής οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στηνδιαδικασία παραγωγής των προϊόντων αλλά και να συνομιλήσουν με Τούρκους συναδέλφους τους για τις ανάγκες του επαγγέλματος.