Σαν κλέφτης από την πίσω πόρτα, επέλεξε  ο  αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης,  την επίσκεψή του στο Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων.
Δεν τόλμησε να αντικρίσει τους εκπροσώπους  των Συνταξιουχικών,  Εργατικών Σωματείων και συλλόγων του κινήματος, που πραγματοποιούσαν παράσταση  διαμαρτυρίας για τα εκρηκτικά οξυμένα προβλήματα της Υγείας στο Γ.Ν.Τ., στα Κ.Υ.-ΠΕΔΥ, στο Νομό, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ένοχη πολιτική της κυβέρνησής του,  που ζουν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι με τις λαϊκές οικογένειες.   
Το καπιταλιστικό κέρδος είναι η αιτία της τραγικής κατάστασης που βιώνουν εργαζόμενοι, υγειονομικοί, ασθενείς και λαός και αυτό πρέπει να ξεριζωθεί. 
Αυτό αποδεικνύεται  και η επιλογή «από την πίσω πόρτα» κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη στο Γ.Νοσοκομείο Τρικάλων, κρυφά από τους εργαζόμενους, το λαό, όπως και οι  προτεραιότητες της κυβέρνησής του, που από την «πίσω πόρτα» μπουκώνει με εκατ. ευρώ τους επιχειρηματίες, τους απαλλάσσει από φόρους, την ίδια ώρα που ληστεύει τους παραγωγούς όλου του πλούτου, δηλαδή το λαό.
Την  ώρα που η κυβέρνηση συντάσσει το 4ο μνημόνιο,  με  αντιλαϊκά μέτρα και στην υγεία που υπηρετούν το στόχο της «δίκαιης ανάπτυξη», ή  κρατική χρηματοδότηση για το 2017 παραμένει στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα με πέρυσι για τα δημόσια νοσοκομεία και μειώνεται  δραματικά! για τον ΕΟΠΥΥ και τις μονάδες ΠΕΔΥ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης προσπαθούν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη, δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί εξασφάλιση πεδίων για να επενδυθούν, με εξασφαλισμένη κερδοφορία, τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια των καπιταλιστών,
γι’ αυτό θα συνεχισθεί η πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας,
 γι΄αυτό  απαιτείται να  έχουν φθηνούς εργαζόμενους, με εντελώς ανεπαρκείς κρατικές και ασφαλιστικές παροχές υγείας. 
Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕκαι υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Το ζήτημα  της υγείας είναι πρωτίστως πολιτικό. Είναι ταξική επιλογή η στρατηγική που υλοποιείται χρόνια τώρα.
Η σημερινή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια  δράσεων από συνταξιουχικά και εργατικά σωματεία, συλλόγους του μαζικού κινήματος, ανάδειξης και διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα της υγείας  στο Νομό μας.  
‘Έχει συσσωρευτεί  όμως, πολύ μεγάλη πείρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι δεν υπάρχουν σωτήρες και μαγικές λύσεις. Απαιτεί εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και ΕΒΕ, οι ίδιοι  να βάλουμε τη σφραγίδα των εξελίξεων προς όφελος μας, να δυναμώσουμε την πάλη μας, διεκδικώντας:
•    Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Π.Φ.Υ. ενταγμένο στο ενιαίο κρατικό σύστημα υγείας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
•    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, Ιατρικού, για την κάλυψη όλων των κενών Θέσεων και να μπουν σε λειτουργία, Μονάδες Τμημάτων καθώς και του εργαστηριακού τομέα(Μικροβιολογικού-Ακτινολογικού). Μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών Γιατρών και εργαζομένων.
•    Καμία κλινική του νοσοκομείου  με λιγότερους από 6 γιατρούς, να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί.
•    Όχι στην λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών Ιατρείων με αμοιβή, στα δημόσια νοσοκομεία.
•    Κάλυψη της περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους – ανασφάλιστους - άνεργους και τις οικογένειες τους.
•    Επάνδρωση με προσωπικό πληρώματος  και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νομό μας και των 3  Κ.Υ.
•    Να  χρηματοδοτηθεί άμεσα  το Νοσοκομείο από το κράτος  για την συντήρηση όλου του Τεχνικού- Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και όχι από Α.Ε.-Εργολάβους.
•    Προσλήψεις με μόνιμη σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα-Φύλαξη – Σίτιση – Πλυντήρια. Κατάργηση των ατομικών  συμβάσεων.
•    Το σύστημα Π.Φ.Υ. να  περιλαμβάνει τα 3  Κ.Υ. και τα Περιφερειακά Ιατρεία, το ΠΕΔΥ.
•    Η ανάπτυξή τους να παίρνει υπ’ όψη: Τον πληθυσμό, τη σύνθεσή του, την επιδημιολογία, την ύπαρξη βιομηχανικής, αγροτικής παραγωγής, τον παιδικό πληθυσμό, τα σχολεία, τις σχολές, τον ηλικιωμένο πληθυσμό, τον γυναικείο πληθυσμό, τα ΑμΕΑ, τους μετανάστες, τους Ρομά κλπ.
•    Να είναι στελεχωμένο με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρους, φαρμακοποιούς, με νοσηλευτικό προσωπικό και μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγους και άλλους υγειονομικούς, υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ με τα ταξικά σωματεία, συνδικάτα και δυνάμεις εργαζομένων που συσπειρώνονται  στο ΠΑΜΕ, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους εμπόδιο σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Έχουμε τη δύναμη να αποτρέψουμε αυτά που σχεδιάζουν για εμάς.
Καλούμε τα σωματεία, τον κάθε εργαζόμενο σε κάθε χώρο δουλειάς, με όλες τις δυνάμεις μας να παλέψουν για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάη.
Συνεχίζουμε κόντρα στην απογοήτευση, στην τρομοκρατία, στο φόβο, στην αναμονή! Δημιουργούμε προϋποθέσεις κλιμάκωσης!
Είναι η απάντησή μας στους σχεδιασμούς «κυβέρνησης - θεσμών - κεφαλαίου».
ΠΑΜΕ (Γραμματεία Ν. Τρικάλων)