Η παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας Αντωνοπούλου, αρμόδιας  για την καταπολέμηση της ανεργίας, στις 18 Μάρτη στα Τρίκαλα , ήρθε να  διαμηνύσει τη συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης αμπαλαρισμένη με «κοινωνικά αλληλέγγυο» περιτύλιγμα.
Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη διετή διακυβέρνησή της, όχι μόνο διατηρεί στο ακέραιο όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι προκάτοχοί της, αλλά προωθεί και μεθοδεύει νέα βάρβαρα  μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και για λογαριασμό του κεφαλαίου η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας προσπαθεί να πείσει πως κόπτεται,  για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Τη στιγμή που κατεδαφίζονται εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών, η αναπληρώτρια υπουργός προσπαθώντας να δείξει το “φιλεργατικό” έργο που εκτελεί, τολμά να μιλά για μείωση της ανεργίας, όταν αυτή την στιγμή οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, έχουν κατακλύσει τους χώρους εργασίας.
Τη στιγμή που  σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αυξάνονται τα πεντάμηνα και τα οχτάμηνα που στην ουσία ανακυκλώνουν την ανεργία. Τη στιγμή που οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, από την όποια ανάκαμψη, είναι στην πλειοψηφία τους ευέλικτες και με μισθούς πείνας.
Είναι χαρακτηριστικά τα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», που αποτυπώνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων προσλήψεων αφορά ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Τη στιγμή που το κονδύλι του ΟΑΕΔ για τους ανέργους βαίνει μειούμενο κατά 51% σε σχέση με το 2012, όταν η ανεργία είναι ποσοστιαία μεγαλύτερη σήμερα σε σχέση με  τότε.
Την ίδια ώρα, στα λεγόμενα προγράμματα «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης», που καταλήγουν στις επιχειρήσεις, αλλά και στους διάφορους μεσάζοντες της «επαγγελματικής εκπαίδευσης» και «κατάρτισης» ανέργων, θα διοχετευτούν το 2017  αυξημένα ποσά( κατά 104 εκατ. Ευρώ) σε σχέση με πέρυσι.
Την ώρα που ο ΟΑΕΔ με τα προγράμματα «απόκτησης εργασιακής εμπειρίας» για  άνεργους νέους, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή παροχής τζάμπα εργατικού δυναμικού στις επιχειρήσεις,  έχει μετατραπεί  σε εργαλείο  εφοδιασμού τους με φτηνό - ευέλικτο εργατικό δυναμικό, από τη μεγάλη στρατιά των ανέργων.
Σε αντίθεση με τα ψεύτικα τα λόγια που ακούμε από κυβέρνηση-Ε.Ε- μεγαλοεπιχειρηματίες, ότι έρχεται η ανάπτυξη και θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο, καθημερινά βιώνουμε την τεράστια ανεργία σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας (συνολικά 67.566 γραμμένοι στον ΟΑΕΔ), που τσακίζει τη ζωή μας.
Το 90% των ανέργων δεν δικαιούται ούτε το ισχνό επίδομα ανεργίας των 361 ευρώ, πολλοί είναι ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, θέρμανση. Άλλοι δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους, κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς ή με έξωση. 
Ταυτόχρονα, μειώσεις μισθών, συντάξεων, του εισοδήματος των μικρών αγροτών και επαγγελματιών, άγρια φοροληστεία του λαού, εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Και όλα αυτά για χάρη των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.
Τη συνέχιση αυτής της βάρβαρης προοπτικής  για του νέους και τους ανέργους  επιβεβαίωσε και από τα Τρίκαλα η κα Αντωνοπούλου, μιλώντας για «παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.».
Ταυτόχρονα προσπάθησε να  καλλιεργήσει αυταπάτες ότι με την αποκαλούμενη «κοινωνική και συνεταιριστική οικονομία» θα καταπολεμηθεί η ανεργία. Προσπάθησε να κρύψει, έτσι , τη νέα βαρβαρότητα που φέρνουν κυβέρνηση και ΕΕ , την ένταση της  καπιταλιστικής εκμετάλλευσης με «συνεταιριστικό» μανδύα.
Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι των Τρικάλων δεν έχουν να περιμένουν  τίποτα από τις υποσχέσεις που σκορπάνε δεξιά και αριστερά κυβερνητικά στελέχη και από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.
Η εμπειρία  από τις "σκληρές" διαπραγματεύσεις δείχνει πως το αποτέλεσμα είναι ο παραπέρα σφαγιασμός των εργατικών δικαιωμάτων, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης και της περίφημης ανάπτυξης σφαγιάζονται εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τσακίζονται οι συντάξεις.
Αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να τρομοκρατεί εργάτες. Από τέτοιο «σώσιμο» και τέτοιους «σωτήρες» έχουμε χορτάσει και έχουμε γνωρίσει πολλούς, αλλά ούτε βέβαια σε καμία περίπτωση να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την εξαθλίωσή μας. 
Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα με το συμβιβασμό, την υποχώρηση, τον εφησυχασμό, την πίστη σε ανέξοδες υποσχέσεις. Όλα αυτά τα έχουμε δει, έχουμε πείρα, τα αποτελέσματα ήταν πάντα το ίδιο αρνητικά.
Τα Συνδικάτα, οι συνδικαλιστές,  οι εργαζόμενοι που συσπειρωνόμαστε στο  ΠΑΜΕ,   συνεχίζουμε την δράση μας, την επαφή με τους εργαζόμενους, σε κάθε χώρο δουλειάς, στέλνουμε  κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο.
Με τον αγώνα μας να δυναμώσουμε τη σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας.
Για Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ. Για Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Ουσιαστικά και Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων
ΠΑΜΕ (Γραμματεία Ν. Τρικάλων)