Το λεωφορείο χωρίς οδηγό εγκαταλείπει τα Τρίκαλα αύριο Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου καθώς τελειώνει το πρόγραμμα CityMobil2 αφήνοντας όμως πίσω του μια σημαντική κληρονομιά.
Προσφέρει στους Τρικαλινούς ακόμα 2.600 μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας αφού ο λεωφορειόδρομος που διέσχιζε θα μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο, όπως έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή.
Η σχετική απόφαση πάρθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προβλέπει την οριοθέτηση του τρίτου κατά σειρά ποδηλατόδρομου στην πόλη, διπλής κυκλοφορίας για τους ποδηλάτες, με έμφαση στην ανάδειξη του Ληθαίου ποταμού.
Η διαδρομή έχει δύο αλλαγές σε σχέση με την κίνηση του λεωφορείου:
– Αντί για την οδό στρατηγού Σαράφη, οι ποδηλάτες από τη γέφυρα Γούρνας θα στρίβουν δεξιά στην οδό Αμαλίας μέχρι την κεντρική πλατεία.
– Οι ποδηλάτες θα συνεχίζουν σε όλο το μήκος της οδού Ιακωβάκη, ευθεία μέχρι τη γέφυρα Γκίκα, από όπου θα στρίβουν προς το Μουσείο Τσιτσάνη και το Τζαμί (επίσης, στην οδό Καρδίτσης, δεν μετατρέπεται η υπάρχουσα λεωφορειολωρίδα σε ποδηλατόδρομο).
Οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα γίνουν άμεσα και ήδη ετοιμάζονται τα συνεργεία του Δήμου, ώστε να τοποθετηθούν τα κολωνάκια, που θα οριοθετούν και θα προφυλάσσουν τους ποδηλάτες.