Το πρωί της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου 2021 ανοίγει ο Μύλος των Ξωτικών όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου το βράδυ της Πέμπτης κατά την διάρκεια σχετικής συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το θέμα της διεξαγωγής του χριστουγεννιάτικου πάρκου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, δημιουργώντας αρκετές αντιδράσεις σχεδόν από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, καθώς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως υποστήριξαν, κλήθηκαν απλώς να εκφράσουν την άποψή τους για ένα ζήτημα που έχει αποφασισθεί. Εκτός αυτού, η διεξαγωγή του Μύλου των Ξωτικών ανήκει στην e-trikala και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων. 

Η συζήτηση που έγινε απόψε το βράδυ είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, αφού δεν υπήρχε θέμα ψηφοφορίας σχετικώς με την διεξαγωγή του Μύλου ή όχι. 

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στην εισαγωγική του τοποθέτηση εξήγησε τους λόγους της αναβολής της έναρξης του Μύλου, που είχε οριστεί στις 3 Δεκεμβρίου, λόγω της απαιτούμενης ΚΥΑ που αφορά στα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού στα μεγάλα θεματικά πάρκα των φετινών χριστουγεννιάτικων εορτών. Στην επανατοποθέτησή του στο τέλος της συζήτησης εμφανίστηκε απολύτως σίγουρος για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Μύλου, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων. 

Όπως είπε, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αρκετά καλά έτσι ώστε να επιτρέπουν την διενέργεια του Μύλου, ενώ θα πρέπει η πόλη να υπολογίσει το οικονομικό όφελος που απολαμβάνει η τοπική αγορά. 

Σχετικώς, με τις τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων, επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν κατά της διεξαγωγής του Μύλου φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον φόβο της ενδεχόμενης διασποράς του στην πόλη.  

Αντιθέτως, μέλη της Δημοτικής Αρχής που πήραν τον λόγο, υποστήριξαν σθεναρά την διεξαγωγή του, όχι μόνο επειδή διασφαλίζεται από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά πολύ περισσότερο επειδή η ματαίωσή του για δεύτερη χρονιά θα σημάνει το άδοξο τέλος του, καθώς ανταγωνιστές, όπως ο Βόλος, θα κερδίσουν τους επισκέπτες. 

Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης, ο Θόδωρος Σπανός, από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του θεματικού πάρκου, ρώτησε τον Δήμαρχο γιατί δεν ανοίγει τον Μύλο την Τρίτη, αφού την Δευτέρα δημοσιοποιείται η σχετική ΚΥΑ, έτσι ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. 

Για να λάβει την απάντηση από τον Δημήτρη Παπαστεργίου πως δεν γίνεται, γιατί θα βρέχει! 

trikalaenimerosi.gr