Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή τα «Ελευθέρια Τρικάλων», εκδήλωση εορτασμού της απελευθέρωσης των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, περιλαμβάνει, γενικό σημαιοστολισμό της πόλης από τις 8 το πρωί έως την τη δύση του ηλίου, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από την δύση του ηλίου της Κυριακής  μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Από τις 8.05 έως τις 8.30 το πρωί της Κυριακής, πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων, στις 10 το πρωί, επίσημη Θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Στις 10.15 το πρωί, ομιλία  εντός του Ιερού Ναού  από τον Tαξίαρχο ε.α. και Αντιπρόεδρο της ΕΑAΣ Τρικάλων Παναγιώτη Μαρδάνη, στις 10.30 το πρωί, επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στην κεντρική πλατεία μπροστά στα αγάλματα των Ηρώων Βλαχάβα και Στουρνάρα και στις 8 το βράδυ, υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία από στρατιωτικό τμήμα της ΣΜΥ υπό την Δημοτική Φιλαρμονική.