Αύριο Κυριακή 22 Οκτώβρη στις 12 το πρωί σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΝΤΙΝΑΣ» συγκαλείται  η συνέλευση των μελών της Πολιτικής Επιτροπής της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου με  την παρουσία του πρώην βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Δελημήτρου , που θα παρουσιάσει την πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου ,  θα συζητηθούν, τόσο τα θέματα της πολιτικής συγκυρίας που διατρέχεται από την σκληρή πολιτική της συνεχιζόμενης λιτότητας των μνημονίων,  που έχει εισέλθει στο όγδοο έτος της και  φτωχοποιεί  συνεχώς και καθημερινά την κοινωνία, αλλά και οργανωτικά ζητήματα δράσης και συγκρότησης της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.
Η ΛΑΕ με την πρόσφατη απόφαση του Π.Σ.  εκτιμά ότι η χώρα μπαίνει σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα με πυκνές κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και σε μία παρατεταμένη άτυπη προεκλογική περίοδο με σοβαρό ενδεχόμενο το 2018 να είναι εκλογική χρονιά, για αυτό και αποτελεί πρωταρχικό καθήκον των οργανώσεων να σχεδιάσουν ένα μεσοπρόθεσμο πολιτικό σχεδιασμό και να συνεχίσουν την προσπάθειά για ανασύνθεση και επαναθεμελίωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και ταυτόχρονα να είναι σε ετοιμότητα για ενδεχόμενες έκτακτες εξελίξεις, που μπορεί να προκληθούν σε κάθε στιγμή.
Προς αυτήν την κατεύθυνση θα εκλεγεί και τα μέλη της νέας Συντονιστικής Επιτροπής  και νέος συντονιστής της Πολιτικής Επιτροπής Τρικάλων που θα σχεδιάσουν και θα οργανώσουν τον επόμενο χρόνο τη λειτουργία και τις δράσεις της ΛΑ.Ε. στην περιοχή μας .  
Αυτό θα επιτευχθεί μέσα  από την αποδόμηση του κυβερνητικού success story και την αποκάλυψη στο λαό ότι ο σημερινός μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά, ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει βρίσκονται στον αντίποδα των αρχών και αξιών της Αριστεράς και ότι είναι δεξιές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που δεν προσφέρουν καμία θετική διέξοδο από την κρίση για το λαό και τη χώρα αλλά και μέσα από την επιβεβαίωση της οικοδόμησης του ιδεολογικού και πολιτικό μας μετώπου ενάντια στη ΝΔ, στις άλλες μνημονιακές δυνάμεις και στην ακροδεξιά.
Οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Τρικάλων θα εντείνουν την προσπάθεια τους ενάντια στην κυρίαρχη συστημική προπαγάνδα ότι δήθεν δεν υπάρχει εναλλακτική στα μνημόνια πολιτική και ότι αυτά αποτελούν πλέον μία κανονικότητα για το λαό και τη χώρα μας. Υπάρχει αναγκαιότητα να πείσουμε τα λαϊκά στρώματα ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική, ότι αυτή έχει επεξεργαστεί και προβάλλει η ΛΑΕ και ότι είναι όχι μόνο ριζοσπαστική και ανατρεπτική στα μνημόνια και στον ευρωμονόδρομο, αλλά και ρεαλιστική και βιώσιμη με κεντρικό μας σύνθημα :
Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ, Υπάρχει εναλλακτική λύση, ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ.