Να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δενδροκαλλιεργητές του νομού μας η παραγωγή των οποίων έχει υποστεί ζημιές, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζητά με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και τον υφυπουργό κ. Κ. Σκρέκα αναφέρει τα εξής:

"Σας γνωρίζουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, με συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με απότομη πτώση θερμοκρασίας προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην καλλιέργεια ροδάκινων καθώς και αχλαδιών.

Οι εν λόγω ζημιές σε συνδυασμό με τον παγετό που παρατηρήθηκε τον μήνα Μάρτιο  οδήγησαν τους παραγωγούς σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Δυστυχώς ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει καταστροφές σε καλλιέργειες εξ αιτίας βροχοπτώσεων και οι αγρότες αντιμετωπίζουν για ακόμη μια φορά τις σοβαρές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων με μείωση του εισοδήματος τους.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση  παρέμβασή σας προκειμένου να ξεκινήσουν διαδικασίες de minimis αποζημίωσης για όλους τους πληγέντες αγρότες δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας την οποία βιώνουν".