Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων στο κτίριο των παλιών φυλακών Τρικάλων όπου και θα στεγαστεί το Μουσείο Τσιτσάνη, σε ένα χώρο όπου εκτελούνται παράλληλα οι εργασίες για την ανάδειξη των οθωμανικών λουτρών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 1.816.109 ευρώ και σύμφωνα με δηλώσεις στο trikalaenimerosi.gr του δημάρχου Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Μαϊου. Ο ίδιος ανέβασε μάλιστα στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μια σειρά φωτογραφιών από τον εξωτερικό αλλά και τον εσωτερικό χώρο των ανακαινισμένων πλέον παλιών φυλακών αναφέροντας ότι «οι παλιές φυλακές των Τρικάλων... απελευθερώνουν τον πολιτισμό! Το Μουσείο Τσιτσάνη, τα οθωμανικά λουτρά αλλά και το κυλικείο του αύλειου χώρου σύντομα θα αποτελούν έναν ακόμη πόλο έλξης! Ανυπομονώ!».

Μέχρι το φθινόπωρο, εκτιμάται τον Οκτώβριο, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες για τον εμπλουτισμό του μουσείου Τσιτσάνη σε συνεργασία με την οικογένεια του μεγάλου μας συνθέτη.

Ο χώρος αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση για τους επισκέπτες συνολικά περί τα τέλη του έτους.

Δείτε τις εικόνες από τις φυλακές: