Το δημοσίευμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για ‘κρατική δουλοκτησία’ σχολίασε σήμερα στη Λέσχη 97, 6 ο πρώην βουλευτής ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν επιτρέπεται σε έναν Περιφερειάρχη να μην ξέρει πού είναι τα όρια του, δεν είναι δυνατόν να λες για κρατική δουλοκτησία. Αν δεν σ’ αρέσει αυτό μην γίνεσαι Περιφερειάρχης, πήγαινε αλλού.

Δεν μπορεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι ομόσπονδο κράτος, είναι απλά οι παλιές Νομαρχίες ενοποιημένες. Είναι σαν να λέει ότι ο Μητσοτάκης έχει δούλο τον Αγοραστό, δεν γίνεται να λέγονται αυτά.

Είναι υπερδραστήριος ο Αγοραστός, αλλά πρέπει να ξέρει ότι το γήπεδο που ‘παίζει μπάλα’ είναι τα όρια της Θεσσαλίας. Εγώ κατάλαβα ότι τον ‘στενεύει’ το κοστούμι που φοράει, και θέλει ένα μεγαλύτερο, αλλά δε γίνεται.

Το κείμενο του ήταν κάτι σαν να ξεσηκώνεται ενάντια στο κράτος, μόνο που τώρα κυβερνάει η ΝΔ, δεν τα λεγε αυτά όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πιθανότητα συμμετοχής μου σε όργανο της ΚΕΔΕ, υπάρχει όντως μια επιστημονική επιτροπή στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούμενη από διάφορους έμπειρους αυτοδιοικητικούς, εκεί θα ήθελα να συμμετέχω και να βοηθήσω όπως μπορώ.

Ο Δήμαρχος μπορεί να επιλέξει τους συνεργάτες του, και άποψη μου είναι να πάρει από το δικό μας Δήμο κάποια στελέχη να βοηθήσουν στην ΚΕΔΕ. Στην προηγούμενη διοίκηση του Γιώργου Πατούλη καίγανε…μαζούτ, και έχουν μαζευτεί αυτή τη στιγμή εκεί στελέχη που είναι πάνω από 75 ετών.

Είναι καιρός να αποχωρήσουν και να μπει νέο αίμα, με νέες αντιλήψεις.»