Με κάθε  επισημότητα τίμησε και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τη μνήμη των Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731. Μετά τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου, όπου  πολιτικοί, εκπρόσωποι  φορέων και συγγενείς των Ηρώων παρακολούθησαν «Το Χρονικό της Εποποιίας», ομιλία από τον Ταξίαρχο ε.α. κ. Ιωάννη Ξηρό. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ομιλητής «ποια μεγαλύτερα ιστορικά σύμβολα έχει ο Ελληνισμός από τις μάχες του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών, της Άλωσης της Πόλης και του Μεσολογγίου; Ίσως άλλο κανένα, αλλά εμείς σήμερα εδώ τιμούμε ένα άλλο ελληνικό ιστορικό σύμβολο, όχι μεγαλύτερο, αλλά σίγουρα ισάξιο των συμβόλων που προανέφερα και βεβαίως εννοώ την Μάχη του Υψώματος 731.
Η μάχη αυτή υπήρξε μια τιτανομαχία η οποία μάλλον δεν έχει εκτιμηθεί επαρκώς, ούτε έχει αναδειχθεί όπως της αξίζει από τις Ιστορίες των λαών που την δημιούργησαν, του ελληνικού και του ιταλικού».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι «Φουστανελοφόροι της Ράξας», το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο των Μεγάλων Καλυβίων καθώς και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σακκά. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Κυριακής κ. Δημητρίου Μπρακατσά  καθώς και του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Κυριακής στην όλη διοργάνωση.


Κατά τη διάρκεια της τελετής οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Σακκά απήγγειλαν ποιήματα και απέδωσαν τραγούδια της Εποποιίας του 1940,ενισχύοντας το κλίμα συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων όπου, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Ακόμη κατέθεσαν  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Τρικάλων Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Λιάκος,  εκ μέρους του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Αναστασίου, ο Αστυνομικός Δ/ντής κ. Αθανάσιος Γραβάνης καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων. Ιδιαίτερη παρουσία μεταξύ των συγγενών των Ηρώων, η κα. Αγγελική Κασλά που εκπροσώπησε την οικογένεια του αείμνηστου Ταγματάρχη Δημητρίου Κασλά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από το άγημα της ΣΜΥ που απέδωσε τιμές στους ήρωες του Υψώματος 731.