Με Θρησκευτική ευλάβεια, μεγαλοπρέπεια  και κάθε επισημότητα, κλήρος και λαός των Τρικάλων τίμησε και φέτος τον Πολιούχο της πόλης Άγιο Βησσαρίωνα, παρουσία των αστυνομικών, στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών αρχών και φορέων.
Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε στα Προπύλαια του Ιερού ναού του Αγίου Βησσαρίωνος στα Τρίκαλα, η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Λαγκαδά κ. Ιωάννη και Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, με την συμμετοχή και των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, του Τρικαλινού στην καταγωγή Επισκόπου Στρατωνικείας κ. Στεφάνου, καθώς και του πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου.
Στο Ιερό Ναό τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με την λιτάνευση της Τίμιας Κάρας, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της πόλης, με την συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, της Φιλαρμονικής του Στρατού και αγήματος της ΣΜΥ, δεκάδων κληρικών και φυσικά του λαού της πόλης των Τρικάλων.
Εκεί μέσα σε πανηγυρική και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Θείο Κήρυγμα μετά αρτοκλασίας από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά,- Λήτης και Ρεντίνης κ. Ιωάννη.

trikalain.gr