Τον Ληθαίο ποταμό, στοιχείο εγγενές των Τρικάλων, αξιοποιούν μαθητές και μαθήτριες από το Γυμνάσιο Βαλτινού. Και μετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (στο Erasmus Plus KA229) με τίτλο «The Rivers Tell» (Τα ποτάμια αφηγούνται).
Συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς από Ιταλία, Ρουμανία, Λιθουανία και Πορτογαλία, οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν και το Δημαρχείο Τρικκαίων την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου και ο πρόεδρος της e-trikala κ. Γιάννης Κωτούλας εξήγησαν και παρουσίασαν τις δράσεις του Δήμου σε επίπεδο τεχνολογίας, αλλά και τις γενικότερες προσπάθειες στην πόλη και τα χωριά, με τις παρεμβάσεις σε επίπεδο αναβάθμισης των ποταμών.
Εξάλλου, το ίδιο το πρόγραμμα προωθεί τη συγκέντρωση και αξιολόγηση στοιχείων για τα ποτάμια που διαρρέουν πόλεις, σε συνδυασμό με την ειδικότερη επιρροή τους στην πόλη και τους κατοίκους. Οι επισκέπτες βρέθηκαν στο Δημαρχείο συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κ. Βασιλική Παπαβασιλείου και Γεωργία Μπαρούτα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν και άλλα σημεία της περιοχής των Τρικάλων.