Μια έντονη συζήτηση έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στα ερτζιανά των Τρικάλων, καθώς οι επανεκλεγείς Σταύρος Νταούλας στην θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων και Χρήστος Μπάτζιος σε εκείνη του αναπληρωτή Γραμματέα, κατέθεσαν τις απόψεις τους αποτιμώντας το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για την συγκρότηση του συντονιστικού οργάνου του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο πρωί της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου. 

Και τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6, κατονόμασαν συγκεκριμένα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής ζωής, τα οποία, όπως υποστήριξαν, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους τις προηγούμενες ημέρες θέλησαν όχι μόνο να κάνουν κακό στην παράταξη, αλλά πολύ περισσότερο να δείξουν πως "είναι τα αφεντικά της πόλης".  

Με ξεκάθαρο τρόπο στο στόχαστρό τους βρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Λάππας, ο ψυχίατρος Γιώργος Οικονόμου και ο νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κ.Κρεμμύδα, Θεόδωρος Σπανός, οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενα των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κατέφυγαν σε "υπόγειες παρεμβάσεις', προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες ψήφοι για την ανάδειξη του Θανάση Ξάφου στην θέση του Γραμματέα της Ν.Ε.  

Πρώτος κλήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην και νυν Γραμματέας του, Σταύρος Νταούλας, ο οποίος σε έντονο ύφος ανέφερε πως, η θητεία του γραμματέα είναι διετής, όπως και για τα υπόλοιπα όργανα της νομαρχιακής.

Θα ήθελα να τονίσω όμως ότι η νομαρχιακή επιτροπή που εξελέγη χθες έστειλε απάντηση σε ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι η πόλη τους ανήκει και ότι μπορούν με παρεμβάσεις τους να επιβάλλουν τέτοιες λογικές στον ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε την προηγούμενη εβδομάδα αυτό, από ανθρώπους που είναι πολιτικά απέναντι μας και έχουν σκοπό να επαναφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3%. Ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν να σηματοδοτήσουν πρόσωπα στην παράταξη μας και να δείξουν ότι είναι ‘αφεντικά’ της πόλης. Τους διέψευσε οικτρά η νομαρχιακή μας, και θα πρέπει να πάρουν το μάθημα τους και να κοιτάνε τα του οίκου τους. Για παράδειγμα, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων ο κ. Λάππας δεν είχε κανένα δικαίωμα να παρέμβει με συνέντευξη του να υποδείξει ως προτίμηση του τον κ. Ξάφο.

Στη συνέχεια, στην συζήτηση μπήκε ο αναπληρωτής γραμματέας Χρήστος Μπάτζιος, ο οποίος "με στοιχεία και ντοκουμέντα", κατηγόρησε ευθέως τον Θ.Σπανό για ενέργειες που έκανε προκειμένου ο Θανάσης Ξάφος να αναδειχθεί ο νικητής των εσωκομματικών διεργασιών του κόμματος. 

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μπάτζιος, από τα βέλη του οποίου δεν ξέφυγε και ο Γιώργος Οικονόμου, είπε τα εξής: 

«Κάποιοι άνθρωποι δώσανε στον Θανάση Ξάφο υπέρμετρες ελπίδες ότι θα πάρει τη θέση του γραμματέα. Το παράδειγμα του Θόδωρου του Σπανού είναι το πιο χαρακτηριστικό, ο οποίος εκτελώντας ως μακρύ χέρι του Γιώργου Οικονόμου, διακήρυττε παντού την ανάγκη να βγει ο Σάκης ο Ξάφος στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να παζαρεύει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πείσει δικό μας εκλέκτορα να ψηφίσει το Σάκη Ξάφο. Πρόκειται για ένα νέο παιδί, επιλαχών δημοτικός σύμβουλος στη δική τους δημοτική παράταξη του κ. Κρεμμύδα, στον οποίο είπε ευθέως: ψήφισε το Σάκη και εγώ θα παραιτηθώ και θα γίνεις εσύ δημοτικός σύμβουλος.

Όπως τόνισε και ο γραμματέας μας νωρίτερα, κάποιες οικογένειες εξακολουθούν να θεωρούν ότι κάνουν κουμάντο στους υποτελείς τους. Τζάκια τα οποία έχουν σβήσει από την πολιτική τους επιρροή, απλά έχουν οικονομική ισχύ, αισθάνονται ότι μπορούν να καθορίζουν καταστάσεις. Με αποτέλεσμα να φτάσουν σε τέτοιες γελοιότητες.

Το κόμμα μας δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα, παρά μόνο για να τα καταγγείλει και να τα ΄τσεκουρώσει’ δημόσια. Αρκετά με τους παραγοντίσκους που κυκλοφορούν στην πόλη μας.»

Τέλος, μετά από τα πολύ σοβαρά που ειπώθηκαν στην συζήτηση κλήθηκε ο ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Σπανός, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του, αναφέροντας τα εξής:

«Θα πρέπει να ντρέπεται ο κ. Μπάτζιος που το λέει αυτό. Αν τον πληροφόρησαν έτσι, είναι λάθος και πρέπει να ντρέπεται που το λέει αυτό δημόσια. Εγώ δεν παραιτήθηκα από δημοτικός σύμβουλος ούτε όταν είπε ο Χρηστος Λάππας να φύγουμε. Εγώ θα μείνω μέχρι το τέλος της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος, δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν. Ούτε στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ανακατεύτηκα. Δεν έπρεπε να ειπωθεί αυτό, θίγομαι και εγώ και ο κ. Οικονόμου με τέτοιες αναφορές».

trikalaenimerosi.gr