Στην συντήρηση του δρόμου από τον οικισμό Γάβρου προς τη Σκήτη του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Γάβρου Δήμου Καλαμπάκας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στη βελτίωση της υφιστάμενης οδού περίπου 800 m όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν εκσκαφές για τη βελτίωση της οριζοντιογραφίας, μηκοτομής και για τη διαπλάτυνση σε τμήματα της οδού.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, προχωράμε σε παρεμβάσεις οι οποίες βελτιώνουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων και την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Πρόκειται για συντηρήσεις απολύτως απαραίτητες για την μείωση της επικινδυνότητας και για την αναβάθμιση των μετακινήσεων των πολιτών.

Τα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα από ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και  τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν».