Μετά την επιτυχημένη «πρεμιέρα» με την προβολή του ντοκυμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε»  η ΚΝΕ συνεχίζει τις δωρεάν προβολές θερινού σινεμά, στο υπαίθριο θεατράκι  στον Ληθαίο, πίσω από το τζαμί. Μια  ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που  είναι ενταγμένη στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του στα Τρίκαλα και σ’ όλες τις γωνιές  της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα , οι θερινές σινε-προβολές είναι συνέχεια της δράσης που ανέπτυξε η ΚΝΕ ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Συνεχίζουμε την πάλη μας μαζί με τους νέους εργαζόμενους της χώρας μας και όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση , πολέμους και προσφυγιά. Και το καλοκαίρι οι συζητήσεις και ο προβληματισμός γύρω από θέματα που μας απασχολούν, όπως οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή μας,  δεν σταματάνε.
Υπάρχουν πολλές ταινίες παλιότερης και νεότερης εποχής, που με τα αντίστοιχα κοινωνικά πρότυπα και τεχνικά μέσα έχουν εκφράσει αυτά τα ζητήματα και τις αιτίες τους.
Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 θα προβληθεί η ταινία «Ο πιανίστας». Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Πολωνο-εβραίου πιανίστα Βλαντισλάβ Σπίλμαν, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας χάρη στη φήμη του ως μουσικού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμείνει ψυχρός θεατής των φρικαλεοτήτων που συνέβαιναν γύρω του. Ο κλειστοφοβικός κόσμος του γκέτο εμπνέει στον Πολάνσκι μια από τις καλύτερες και πιο προσωπικές δημιουργίες του, απεικονίζοντας ταυτόχρονα με έναν υποδειγματικό και μη ρητορικό τρόπο το Ολοκαύτωμα.
Οι προβολές  θα συνεχιστούν με άλλες ταινίες που κινούν δημιουργικά τη συνείδηση ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων, Τρίτη 25/7  με την ταινία « Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται»   και την Πέμπτη 27/7 με την ταινία « Στάλιγκραντ»
Ώρα έναρξης 21.15.