Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή της ταινίας «Ο Πιανίστας» - της δεύτερης κατά σειρά προβολής του θερινού σινεμά της ΚΝΕ -  την σκυτάλη της προβολής παίρνει η ταινία «Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται». Οι δωρεάν προβολές θερινού σινεμά  που διοργανώνει και φέτος η ΚΝΕ στο υπαίθριο θεατράκι στον Ληθαίο, πίσω από το τζαμί είναι μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που  είναι ενταγμένη στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του στα Τρίκαλα και σ’ όλες τις γωνιές  της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα , οι θερινές σινε-προβολές είναι συνέχεια της δράσης που ανέπτυξε η ΚΝΕ ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Συνεχίζουμε την πάλη μας μαζί με τους νέους εργαζόμενους της χώρας μας και όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση , πολέμους και προσφυγιά. Και το καλοκαίρι οι συζητήσεις και ο προβληματισμός γύρω από θέματα που μας απασχολούν, όπως οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή μας,  δεν σταματάνε.
Υπάρχουν πολλές ταινίες παλιότερης και νεότερης εποχής, που με τα αντίστοιχα κοινωνικά πρότυπα και τεχνικά μέσα έχουν εκφράσει αυτά τα ζητήματα και τις αιτίες τους.
Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 θα προβληθεί η ταινία «Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται». Ο Milan (Βόσνιος, χριστιανός) και ο Halil (Βόσνιος, μουσουλμάνος) ζούν σ'ενα χωριο της Βοσνίας. Είναι αδερφικοί φίλοι, έχουν μεγαλώσει μαζί και δεν τους χωρίζει τίποτα...Μέχρι που ήρθε ο εμφύλιος...Ο παραλογισμός του πολέμου στη Βοσνία μέσα από την ιστορία δύο φίλων, ενός Σέρβου και ενός Μουσουλμάνου, που βρίσκονται ξαφνικά σε αντίπαλα στρατόπεδα.
Οι προβολές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 27/7 με την ταινία « Στάλιγκραντ», ταινία που και αυτή κινεί τη συνείδηση δημιουργικά ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Ώρα έναρξης 21.15.