39 μετασεισμοί από τις 12:16 μ.μ. το μεσημέρι της Τετάρτης, την στιγμή της μεγάλης σεισμικής έντασης των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί μέχρι τις 9 το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας. 

Οι μεγαλύτερες σε ένταση μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις 13:45μ.μ. με ένταση 5,1 βαθμών Ρίχτερ και στις 20:24μ.μ. με 5,2, ενώ περίπου μισή ώρα πριν μια νέα δόνηση ισχύος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε και πάλι για τα καλά την περιοχή των Τρικάλων. 

Λόγω της σχετικά κοντινής απόστασης των Τρικάλων από το σημείο της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, που βρίσκεται νότια - νοτιοανατολικά της πόλης της Ελασσόνας, οι περισσότερες σεισμικές δονήσεις είναι ιδιαιτέρως αισθητές στην πόλη των Τρικάλων και περισσότερο σε χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, αφού στην πλειονότητά τους η έντασή τους ξεπερνά τα 4 Ριχτέρ.  

Τρεις σεισμικές δονήσεις στην Π.Ε. Τρικάλων το απόγευμα της Τετάρτης 

Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου σημειώθηκαν 3 σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Π.Ε. Τρικάλων. 

Συγκεκριμένα, στις 16:02 δόνηση ισχύος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 30 χλμ. δυτικά της Καλαμπάκας, στις 16:09 μία δεύτερη έντασης 3,1 βαθμών 15 χλμ. βορειοανατολικά των Τρικάλων και στις 16:48 η τρίτη ίδιας έντασης, με το επίκεντρό της να ετοπίζεται 15χλμ. ανατολικά της Καλαμπάκας. 

trikalaenimerosi.gr