Συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Χρήστος Σιμορέλης, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη και το Γενικό Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Γιάννη Βερίγο.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου στην συνάντηση έγινε μία εκτενής αναφορά από τη Διοίκηση για την πορεία ΕΛΤΑ και τις μελλοντικές επιχειρηματικές κινήσεις που θα κάνει.

Αναφορά επίσης έγινε στην  καθυστέρηση της εταιρείας να αποδώσει προς τη ΔΕΗ τα χρήματα καταναλωτών που είχαν εξοφλήσει τον λογαριασμό τους μέσω αυτής, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ με τη σειρά της να καταχωρίζει τους καταναλωτές αυτούς ως ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και ορισμένοι να χάνουν την έκπτωση των 15%.

Αυτή την έκπτωση μπορούν να την επανακτήσουν με την προσκόμιση του αποδεικτικού πληρωμής των ΕΛ.ΤΑ. Επιπλέον η ΔΕΗ θα κοιτάζει τις ημερομηνίες πληρωμής των καταναλωτών για μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος,
Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα ρευστότητας των ΕΛΤΑ αποφασίστηκεαπό το αρμόδιο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής η άμεση εκταμίευση ποσού 15 εκατ. ευρώ, από τη συνολική ανταποδοτική εισφορά των 45 εκατ. ευρώ, για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας και μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ.