Σε υψηλό επίπεδο οι επαφές και συναντήσεις του Δήμαρχου Τρικκαίων για το προσφυγικό ζήτημα. Μία ημέρα μετά την αποχώρηση του δεύτερου γκρουπ προσφύγων από τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον αντιπρόσωπο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα, κ. Φιλίπ Λεκλέρκ (αριστερά στη φωτό). Ο Γάλλος ανώτερος αξιωματούχος της Αρμοστείας ήρθε στη χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς η μακρά του θητεία στον οργανισμό, το καθιστά έναν από τους πλέον σημαντικούς γνώστες του προσφυγικού ζητήματος.
Εξάλλου, είχε προηγηθεί - πριν λίγες ημέρες – και η επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου της Αρμοστείας στα Τρίκαλα, το οποίο αξιολόγησε την υπάρχουσα κατάσταση και τις δομές που ο Δήμος λειτούργησε.
Έτσι, η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε με υπαρκτό θέμα συζήτησης: τη διασφάλιση όλων των όρων που προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες και συνθήκες, για τη βέλτιστη φιλοξενία των προσφύγων. Η διαμονή τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους, σημαίνει και παροχή ασφαλών συνθηκών για τους ίδιους, αλλά και για τους πολίτες και για τον Δήμο, σε περιοχή των οποίων φιλοξενούνται.
Είναι, επομένως, σαφές ότι ο Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίζει το όλο θέμα των προσφύγων με τη δέουσα ευαισθησία. Επιδεικνύει, δε, τον απαραίτητο σεβασμό προς όλες τις πλευρές και εργάζεται - μέσω των επαφών στο ανώτερο επίπεδο - για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ζητήματος.
*Στην αναμνηστική φωτό και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης (στο μέσον).