Νέα κινητοποίηση με τρίωρη συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Μεταφορών, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Νομού Τρικάλων, διαμαρτυρόμενα για την πολύμηνη αποχή των εξεταστών από την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.
Η σημερινή δράση, μετά την μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα, εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κλάδου το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς από τις 12 Σεπτεμβρίου δεν διενεργούνται οι εξετάσεις έκδοσης διπλωμάτων, λόγω της αποχής των εξεταστών, με συνέπεια είναι να είναι στην αναμονή η έκδοση 1.000 και πλέον διπλωμάτων υποψηφίων οδηγών.

“Είναι ζήτημα επιβίωσής μας… Θέλουμε να σταματήσει η αποχή των εξεταστών για να μπορέσουμε να δουλέψουμε…”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Σεραφείμ Καρέλης, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ. Αίτημα, δε του κλάδου προς το Υπουργείο Μεταφορών, είναι “να ρυθμιστεί τώρα η αμοιβή των εξεταστών, ξεμπλοκάροντας την όλη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων, προχωρώντας και το νέο Νομοσχέδιο που αφορά στο νέο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών και το οποίο δεν έχει ακόμη ψηφιστεί από τη Βουλή…”, προσθέτει με έμφαση ο κ. Καρέλης, συμπληρώνοντας ότι θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου.

ert.gr