Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Ελένη Μαρίνα Ξυνοπούλου, σε συγχαρητήριο μήνυμά της προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, αναφέρει τα εξής:

"Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την προσπάθειά σας και εύχομαι η σημερινή μέρα να φέρει σε όλους χαμόγελα, ανακούφιση και να ανταμείψει τους πολυετείς κόπους, την αγωνία και την προσπάθεια σας. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που στέκονται δίπλα σας σε κάθε βήμα.

Όμως θα ήθελα να συμβουλέψω και όσους σήμερα δεν είχαν τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν να συνεχίζουν να μάχονται στη ζωή τους. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν καθορίζουν την πορεία της ζωής σας, δεν καθορίζουν το ποιοι θα γίνετε και τι θα καταφέρετε στο μέλλον.

Η ζωή καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και η παιδεία δεν είναι ένα αγαθό που κερδίζεται μόνο με υψηλούς βαθμούς και επιτυχίες. Οι εμπειρίες, οι στιγμές, τα λάθη, οι αποτυχίες, ο συνεχής αγώνας και η προσπάθεια συμβάλλουν κι αυτά με το δικό τους τρόπο στη γαλούχηση του ανθρώπου και την καλλιέργεια του χαρακτήρα του.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων μια ζωή γεμάτη από δυνατές στιγμές και από όνειρα που θα υλοποιηθούν και θα σας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Το μέλλον σας ανήκει. Ξεκινά μία νέα σελίδα στη ζωή σας, και εύχομαι να τη γράψετε όπως εσείς την έχετε ονειρευτεί. Καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι!"