Την επικουρία και συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων μετά από συνεργασία και υποδείξεις της διοίκησης της Κλειστής Φυλακής Τρικάλων, θα έχει ως μέλημά της η επιτροπή που συστάθηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.  Η επιτροπή συγκροτήθηκε από τέσσερις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, κατόπιν κατά πλειοψηφίας απόφασης του Σώματος τον περασμένο Μάρτιο (22/3/2018) και μετά από πρόταση της παράταξης «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή».
Στην πρώτη της συνεδρίαση, παρέστησαν οι Μιχάλης Λάππας, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, Κώστας ψύχος, αντιδήμαρχος, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Θεοδ. Σπανός, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία», Χρήστος Αυγέρος, τ. δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή, Αθανασία Μπρόβα του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία», ο προϊστάμενος της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου κ. Στεφ. Νταλάσης, ενώ δεν κατόρθωσε να παραβρεθεί ο εκπρόσωπος τους Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.
Τα μέλη της επιτροπής τόνισαν θα συνεργάζονται με τη διοίκηση των φυλακών Τρικάλων λειτουργώντας επικουρικά, για την ενίσχυση με υλικό ή με άλλη συνδρομή που τυχόν θα απαιτείται για τη διαβίωση των κρατουμένων.