Εφικτή θεωρεί ο διοικητής της ΣΜΥ Τρικάλων, ταξίαρχος Γιώργος Λιάκος τη δημιουργία ενός μουσείου εντός των εγκαταστάσεων της. Μιλώντας στο περιοδικό ΙΔΕΕΣ ανέφερε τα εξής: «Η Σχολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα Τρίκαλα, όπως και η ιστορία της πόλης είναι συνδεδεμένη με το Στρατό, από τις αρχές του 20ου αιώνα όταν ανεγέρθηκαν τα κτήρια της Σχολής. Οι στρατιωτικές μονάδες που έδρευαν σ’ αυτά, επανδρωμένες από κατοίκους της περιοχής, μεγαλούργησαν στα πεδία των μαχών, όπως το ηρωικό 5ο Σύνταγμα Πεζικού, η σημαία του οποίου φυλάσσεται στο Διοικητήριο της Σχολής. Για τη διατήρηση λοιπόν της ιστορικής κληρονομιάς και τη διαφύλαξη των κειμήλιων και μουσειακού οπλισμού της Σχολής σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός μουσείου εντός των εγκαταστάσεών της.
Στο μουσείο που σχεδιάζουμε να κοσμεί τη Σχολή, θα εκτίθενται πέραν των στρατιωτικών κειμηλίων και του μουσειακού οπλισμού, κειμήλια που προσφέρθηκαν να δωρίσουν στη Σχολή ιδιώτες κάτοικοι των Τρικάλων. Επιπλέον, με την ίδια θέρμη αγκάλιασαν και οι τοπικές αρχές αυτή την ιδέα και υποσχέθηκαν να συνδράμουν για τη διάθεση ιστορικών κειμηλίων της πόλης.
Το υπό μελέτη μουσείο πρόκειται να στεγασθεί σε καλαίσθητο, πέτρινο κτήριο της Σχολής, το οποίο όμως χρήζει γενικής εσωτερικής ανακαίνισης. Φυσικά το υπόψη μουσείο δεν πρόκειται να απευθύνεται μόνο στο προσωπικό ή τους επισκέπτες της Σχολής αλλά φιλοδοξούμε να αποτελεί κόσμημα για την πόλη των Τρικάλων, και παρότι η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος δημοσιονομικής λιτότητας, ο Στρατός Ξηράς θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για την πραγμάτωση αυτού του ονείρου γιατί θεωρούμε ότι το οφείλουμε στους απόφοιτους της Σχολής, αλλά και στην τοπική κοινωνία».