Τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών  επισκέφτηκε σήμερα ο Στέλιος Βάσκος, ο οποίος συνάντησε τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.  Ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την  ομάδα της Πυροσβεστικής προετοιμάζεται πυρετωδώς για να διανύσει με το ποδήλατό του το γύρο της Ευρώπης διεκδικώντας ρεκόρ Γκίνες.

Σήμερα, συνοδευόμενος από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συναντήθηκε με τον κ. Χρυσόστομο και του παρέδωσε προσωπικά την πρόσκληση για την τελετή της εκκίνησης που θα πραγματοποιηθεί από το Δημαρχείο Τρικάλων  στις 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 9 μ.μ.

Όπως αναφέρθηκε, ο Στέλιος Βάσκος, έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατο στο δρόμο , αντιμετωπίζοντας όλων των ειδών τις καιρικές συνθήκες αλλά και την επικινδυνότητα στην έκθεση της κυκλοφορίας του δρόμου, βάζει ένα ακόμη στοίχημα επιδιώκοντας κάτι το ανεπανάληπτο: να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το ποδήλατό του. Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Ελβετία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα... Περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα, 25 συνεχείς μέρες, με αμείλικτο αντίπαλο το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες… με στόχο να μεταδώσει σημαντικά μηνύματα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς αυτή τη  φορά σκοπός της υπεράνθρωπης αυτής προσπάθειας είναι η ενίσχυση και υποστήριξη του τρικαλινού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ» κι άλλων ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Βάσκος ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για το όλο εγχείρημα που θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας και ζήτησε την ευλογία και τη στήριξή του.

Ο Σεβασμιότατος ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για την όλη προσπάθεια και συνεχάρη τον κ. Βάσκο για την πρωτοβουλία του. «Μας δίνετε οξυγόνο. Μας βοηθάτε μέσα από την προσπάθειά σας να κάνουμε κι εμείς πηδάλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος κι ευχήθηκε στον Στέλιο Βάσκο καλή επιτυχία.