Υπόγειο χώρο στάθμευσης στη λεγόμενη «πλατεία ΚΤΕΛ» σχεδιάζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για μια έκταση 1.591,83 τ.μ. που παραχωρήθηκε με μίσθωση από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) στον Δήμο, μετά από αίτημά του και την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΤΑΔ, στην 620/02.12.2020 συνεδρίασή του.

Το πλάνο της κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης ξεκίνησε πριν περίπου 10 χρόνια, με την παράλληλη εκπόνηση μιας πρώτης προμελέτης, όμως δεν προχώρησε η υλοποίηση των σχεδίων.

Ο Δήμος Τρικκαίων επανήλθε με σειρά αιτημάτων το 2019 και το 2020 προς την ΕΤΑΔ, για να διευθετήσει το θέμα και να δημιουργήσει σύγχρονες υποδομές στάθμευσης στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το αίτημά του, ο Δήμος θα μπορεί να δημιουργήσει

- υπόγειο χώρο στάθμευσης για τουλάχιστον 128 αυτοκίνητα σε 2 επίπεδα

- διαμορφωμένη πλατεία

- βοηθητικές δραστηριότητες όπως αναψυκτήριο.

Η πρόβλεψη της μίσθωσης αφορά τα επόμενα 40 χρόνια, με τα επί μέρους στοιχεία να συζητώνται και να αποφασίζονται αναλυτικότερα από τις δύο πλευρές.

Με τον συγκεκριμένο υπόγειο χώρο στάθμευσης και τον υπαίθριο χώρο επί της οδού Κανούτα, ο Δήμος Τρικκαίων αναζητά ουσιαστικές λύσεις με επενδυτές για την κατασκευή των πάρκινγκ.

Σε συνδυασμό με την ελεγχόμενη στάθμευση, το κυκλοφοριακό και η στάθμευση στα Τρίκαλα θα μπουν σε τροχιά επίλυσης, με έργα και δράσεις που ωφελούν την κοινωνία και διευθετούν προβλήματα.