Στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει στο παλιό δημαρχείο Κιλελέρ.

Το κυβερνητικό στέλεχος θα συναντηθεί με δημάρχους της Π.Ε.Λάρισας και τη διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, όπως επίσης και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ο υπουργός εσωτερικών με άρθρο του στην εφημερίδα Ελευθερία αναφέρει ότι στη Θεσσαλία εντάσσονται στο «Αντώνης Τρίτσης» 60 έργα που δεν είχαν επαρκή χρηματοδότηση, προϋπολογισμού 135 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας την ολοκλήρωσή τους.

Σημειώνει επίσης ότι “παράλληλα με την ανακοίνωση των 11 αξόνων έργων του «Αντώνης Τρίτσης» καλούμε όλους τους Δήμους να υποβάλλουν προτάσεις για έργα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από Επιτροπή, στην οποία θα μετέχουν για πρώτη φορά εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ. Στόχος μας είναι να μη μείνει ούτε μια γωνιά της ελληνικής γης χωρίς να ωφεληθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Για να το πετύχουμε δε αυτό, έχουμε ειδικό άξονα για τη χρηματοδότηση μελετών, αλλά και έχουμε προβλέψει να ενισχύσουμε με μηχανικούς από το Μητρώο Μηχανικών της ΕΕΤΑΑ τους δήμους εκείνους που δεν έχουν επάρκεια τεχνικών υπηρεσιών.

Σταθερός στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια νέα σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, με την Αυτοδιοίκηση να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για μια βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών”

Λ.Ε. εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)