Δεν αλλάζει το επίπεδο στο οποίο τοποθετείται η Π.Ε. Τρικάλων στον επιδημιολογικό χάρτη, που επικαιροποιήθηκε σήμερα. 

Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα που τα Τρίκαλα ανέβηκαν επίπεδο, αποτελώντας πλέον "πορτοκαλί περιοχή", με τα σχετικά μέτρα να εφαρμόζονται από το τέλος του Σεπτεμβρίου, η εικόνα της περιοχής, δυστυχώς, δεν έχει βελτιωθεί. 

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται σε καθημερινή βάση και το χειρότερο, δείχνουν να υπάρχει μια μικρή μεν, αλλά ανησυχητική διασπορά του ιού.

Τα 107 κρούσματα κορωνοϊού από την 1η έως και τις 23 Οκτωβρίου δεν αφήνουν περιθώρια έτσι ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα των μέτρων και των κανόνων στην περιοχή των Τρικάλων.  

Αντιθέτως, η γειτονική Καρδίτσα που βρισκόταν στην ίδια θέση με τα Τρίκαλα, κατάφερε μέσα στο ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα, να περιορίσει τα νέα περιστατικά κορωνοϊού και από σήμερα να αποτελεί "κίτρινη περιοχή", με συνέπεια τα πιο χαλαρά μέτρα που επιβάλλονται για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Το πιο δυσάρεστο όλων είναι πως η Π.Ε. Τρικάλων όχι μόνο εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, αλλά να συνυπάρχει στην ίδια θέση με περιοχές είτε με μεγαλύτερο πληθυσμό είτε με συγκεκριμένες εστίες μετάδοσης που αιτιολογούν μια έξαρση των κρουσμάτων, έτσι ώστε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown στα Τρίκαλα να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι! 

trikalaenimerosi.gr