Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποίησε στις Καρυές ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών. Σπάστε τη σιωπή» με ομιλήτριες την Βασιλική Γκουγκουστάμου και την  Ευτυχία Ασλάνογλου, ψυχολόγο και κοινωνιολόγο του Σ.Κ. αντίστοιχα. Τα θέματα των εισηγήσεων ήταν :
-Ο τρόπος λειτουργίας του Σ.Κ. και παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
-Οι διαστάσεις του φαινομένου της Βίας κατά των Γυναικών μέσα από στατιστικά στοιχεία, έρευνες, βιβλιογραφία, καθώς και από την προσωπική εμπειρία των στελεχών του Σ.Κ.
-Οι ψυχολογικές και σωματικές συνέπειες της βίας κατά των γυναικών για την γυναίκα- θύμα, για τα παιδιά που ζουν σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία ως σύνολο,- εστιάζοντας κυρίως στην ενδοοικογενειακή βία.
- Οι λόγοι-ψυχολογικοί και κοινωνικοί- που εμποδίζουν μια γυναίκα θύμα βίας να απομακρυνθεί από το βίαιο περιβάλλον χωρίς την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.
-Οι ευθύνες όλων μας απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που  αποτελεί καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην χειρότερη μορφή της καταπατά το δικαίωμα στη ζωή. Τρόποι με τους οποίους μπορεί η κοινωνία να αντιδράσει.
Τα στελέχη του Σ.Κ. "ευχαριστούν θερμά την πρόεδρο του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Καρυών, κα Σοφία Κασιοπούλου για την πρόσκληση και την διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν  σε αυτή. Τέλος ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού-Καινοτομίας-Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Τρικκαίων, κο Χρυσόστομο Κυρίτση που μας τίμησε με την παρουσία του και τη συνεχή στήριξή του στο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου".