Άνοιξαν την Παρασκευή 28/05, οι συναυλιακοί χώροι και τα ανοιχτά θέατρα, ενώ ξεκίνησαν  μετά από διάστημα αρκετών μηνών οι ζωντανές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» πρώτο από όλους τους Ιεροψαλτικούς Συλλόγους στην Ελλάδα συμμετείχε, ύστερα από πρόσκληση που έγινε προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αθανάσιο Δημητρίου, στην έναρξη  του 39ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2021 στο Βυζαντινό κάστρο Φαναρίου και είναι αφιερωμένο στον Γεώργιο Καραϊσκάκη με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την  Ελληνική Επανάσταση.

Η χορωδία απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα από το κοινό. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μικτή χορωδία του Αγίου Γεωργίου Βελιγραδίου. Η χορωδία αυτή θεωρείται μια από τις καλύτερες μικτές χορωδίες της σερβικής πρωτεύουσας με μεγάλη παράδοση στην παραδοσιακή και θρησκευτική μουσική της χώρας και ήρθε στην Ελλάδα με την υποστήριξη του σερβικού Υπουργείου Πολιτισμού και του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Το 39ο διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας ο δήμαρχος Μουζακίου εκπρόσωποι της Εκκλησίας και βουλευτές του Νομού. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο  Αλέξης Κωστάλας.