Από τις 7 το πρωί της της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021, συνολικά σε 840 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα, άνοιξαν οι κάλπες του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου του κόμματος. 

Στο εξωτερικό, η διαδικασία των εκλογών θα πραγματοποιηθεί σε 22 εκλογικά τμήματα σε Αυστραλία, Κύπρο, χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αγγλία, ΗΠΑ και Καναδά.

Οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη να συμμετέχουν στην «κούρσα» για την ηγεσία του κόμματος. Η επιτροπή διοργάνωσης των εκλογών ανακοίνωσε ότι κατά τη διαδικασία θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), στην Ελλάδα οι κάλπες θα είναι ανοικτές από 7:00 έως 19:00 το απόγευμα. 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής. Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών (3) ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας. Δικαίωμα ψήφου δεν έχουν πολίτες που είναι εγγεγραμμένα μέλη άλλου κόμματος.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να ψηφίσουν πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο με το έγγραφο ταυτοποίησης τους και αφού μπουν στο παραβάν με το ψηφοδέλτιο και τον φάκελο που θα τους δοθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, να σημειώσουν έως έναν (1) σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν. Έπειτα, μόλις τοποθετήσουν το ψηφοδέλτιο στον φάκελο, τον δίνουν στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος τον σφραγίζει και τον μονογράφει. Τέλος, οι ψηφοφόροι ρίχνουν τον φάκελο στην κάλπη.

Τα εκλογικά τμήματα στην Π.Ε. Τρικάλων

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ στην περιοχή των Τρικάλων μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες, που έχουν στηθεί στα εξής σημεία του νομού: 

1. Στην πόλη των Τρικάλων, στο Πνευματικό Κέντρο, στην οδό Γαριβάλδη 8, όπου θα στηθούν 3 κάλπες,

2. Στην πόλη των Τρικάλων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Μακεδονίας πίσω από τον Ι.Ν. Αγ.Νεκταρίου, όπου θα στηθούν επίσης 3 κάλπες, 

3. Στο Ρίζωμα, στο πρώην Δημαρχείο του Δ.Παραληθαίων, 

4. Στην Καλαμπάκα, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου στην οδό Κροσαρη 1, όπου θα στηθούν 2 κάλπες, 

5. Στην Πύλη, στο Δημαρχείο Πύλης,

6. Στην Φήκη της Πύλης, στο παλιό Δημαρχείο Πιαλείων και τέλος, 

7. Στην Φαρκαδόνα, στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας, όπου θα στηθούν 2 κάλπες.  

Τα πρώτα αποτελέσματα

Δεδομένου ότι οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00, μια πρώτη εικόνα των εκλογών θα δοθεί περίπου στις 20:30, ενώ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένοται μετά τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου.

trikalaenimerosi.gr