Ξεκίνησε σήμερα η μεταγωγή των καταδικασθέντων στελεχών της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ προς τις φυλακές, στις οποίες θα εκτίσουν τις ποινές τους. 

Η μεταγωγή τους θα γίνει σταδιακά και ανά ομάδες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από χθες, οι Μιχαλολιάκος και  οι υπόλοιποι έξι κρατούμενοι του διευθυντηρίου της Χ.Α. θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, όπου ήδη ετοιμάζονται τα κελιά τους. 

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων, όπου θα ισχύουν αυστηρά μέτρα ασφάλειας, σχετικά με τους καθημερινούς ελέγχους που θα γίνονται στα κελιά τους, τον τρόπο με τον οποίο θα προαυλίζονται χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ εξετάζεται το σενάριο να μην έχουν και μεταξύ τους επαφές λόγω του ψυχροπολεμικού κλίμακος που επικρατεί στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις φυλακές θα μεταφερθούν συνολικά οι 37 από τους 39, αφού άφαντος συνεχίζει να παραμένει ο Χρήστος Παππάς, ενώ έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής και απαιτείται η άρση της ασυλίας του. 

trikalaenimerosi.gr